Happily Ever After...
Photobucket - Video and Image Hosting
By: mai n zaimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 20-Nov-2007 01:05 Email | Share | | Bookmark
Ayu & Aisy...we miss you...

bila lagik ek dpt jupe Ayu...
Papa & Syasya pon ader...
Ayu & Aisy jek...Man dah blk JB dulu...
View all 19 photos...

Aritu Ayu inform kami kat KL yg dia nak turun Shah Alam...so Mai & Filla tak melepaskan peluang nak jupe Ayu & Aisy....dulu kami ni dok seumah masa study kat UiTM...mcm2 suka duka dah dilalui bersama, lebih kurang tido sebantal/minum n makan sepinggan lah, happening pon sama2 , gaduh pon sesama gak tapi itu yg merapatkan kami....aritu Mimi, Meen, Nurul & Monet semua x dpt dtg, kalo dorang ada sama lg best....tp kami tak kira, sejak Ayu pindah JB mmg dah jarang jumpa, just me & filla, aritu Kasih tak ikut sbb dia dok bermain bersama cousin2 dia..eheh first time lepak kat Nyonya kitchen ni, best gak, thanks Filla for recommending this place, eheh kesian Papa sowang jek laki..ingatkan Radie ada....ehhe kalo tau bole bagi Papa lilek kat umah jek..eheh.....

Syasya mmg selalu kalo nampak gambo Aisy, sure sebut "Aisy"...eheh senang kot sbb satu suku kata ....pas lepak kat Nyonya Kitchen sembang2 jap..then beraya kat umah Mak Mentua Ayu...emm masa tu raya week lagik...Syasya dok bekenan kat Pacik Aisy...eheh dok suh dukung2..eheh kelakar...Mak Man cam biasa wat kuih seri muka kot yg sedap tu...ngan goreng karipap Hopefully next time dptlah kami semua berjumpa cam dolu2....rindu kat semua....esp Mimi...kami doakan semua selamat, expected deliver her 2nd baby end of this month...Insyallah everything will be alright...


Sunday, 4-Nov-2007 13:50 Email | Share | | Bookmark
Arfah & Fendi's Wedding-JB

kebaya bunga tabur-Che Wan
makeup time
me in orange too...
View all 96 photos...
Gambo2 ni masa kat Pasir Gudang JB, walopun Zaimi dah upload kat fotopage dia & Cyberphotog, Mai masih nak upload versi Mai..eheh citer from my point of view..masa kenduri sambut menantu belah Fendi...mmg cantik n terang biler nengok my bestfriend in persalinan songket bunga tabur oren, tu kaler fav Fendi, sampai keta pon kaler oren kat belah Johor mmg terkenal ngan 'merewang', masak sendiri semua..mmg sedap lauk2 dia...kali ni Mai rehat, x jd pengapit,this time, adik Arfah, Alia yg jadik pengapit..eheh barulah sesuai gitu..tengok pengapit slim.... kali ni tak ley bwk Syasya coz Papa on duty as official...dia karang dok panggil2..Papa!...tp Atok, Nenek n Kak Yati lagi suka coz diorg ley melayan cucu dorang nih...actually Atok n Nenek skrg selalu kat Mersing, tp bila dengor cucu nak blk dorang pon bergegas blk ke Skudai untung gak jadi cucu yg dok jauh nih

Semua berjalan lancar, risau gak coz ni 1st time hubby jdk official for weddings, thanks to Fendi for trusting my hubby in doing the honor of capturing yr wedding pics, demi kawan gak ni sbb kalo ikutkan mmg penat sampai kol 3am kat JB, then bsknya sampai kol 3.30am kat KL....masa pagi2 dah besiap2 amik gambo, hubby cam awan-awangan pon ader time tuh...Alhamdulillah, Papa bertahan n berjaya ambil pics sampai akhir majlis, kalo tak jenoh eden kene cover plak..ehhe....

Cian Arfah sebak bila family dah nak balik ke Ipoh, nasib Mai ada lagi temankan sekejap ek, sampaikan org dah ingat Mai mak andam.. ...xpe Fah, begitulah bila kita dah jadi menantu orang...memula mmg rasa lain tp lama2 nanti biasalah, silap2 jadik menantu kesayangan lagik:-)

Ada sikit pic Syasya memakai tudung yg Nenek belikan...ehhe cute, tp kena buka sikit jahitan coz sempit sikit..dah tesembul pipi mungil Syasya






Sunday, 4-Nov-2007 03:50 Email | Share | | Bookmark
Kasih & Mama Kasih's Birthday!Double celebration...

mama kasih-fillanie
deco
friends...
View all 53 photos...
Syasya & Co received lots of Raya invitations on Saturday 3rd Nov....the last house on that day was at Kasih's 2nd Birthday Bash before we head off to JB...the party was great, luckily we managed to arrive before the cake cutting session.... the deco, the lovely SR cake-the choc cake was really indulging:P, the best part was the Dad is the clown of the day...sportinglah Papa Acih...eheh Clown Bertauliah, sampaikan Zz pon terkesima dgn topi ballon yg bershape2 yg berjaya dibuat oleh Papa Kasih

Mai + Zaimi + Syasya would like to wish Kasih Aleeya a wonderful years ahead...filled with love and joy...not forgetting to Mama Kasih aka Ratu Xrel, Happy Belated Birthday, semoga sentiasa happy, vogue & vast.....slim mlim...murah rezeki..etc..etc...

Oops before I forgot, fortunately we bumped into Mimi + Meen before we rushed...Mimi dah sarat tp beseri2...rindu bangat kat dorang nie....rugi tak dpt lepak lama borak2...Filla,Mimi, Meen...Annie dulu housemates masa study....miss our good old days...kat umah Filla pon dpt jumpa cyberfriends..maklumlah Filla & Mai agak aktif berfotopages so we share the same circle of friends....dpt lah jumpe Zz & Co, Kak Farah, Jujue Lopez, Lenny,Nury...may our friendship last forever....







Saturday, 3-Nov-2007 00:32 Email | Share | | Bookmark
Happy 1st Birthday ILYANA!

masa sampai kek dah potong...
kek ilyana cantik,go go powerpuff girls
sowwy ek Azie, hope u understand!
View all 54 photos...
Sorry ek Azie sbb entry ni lambat ckit, sbb mai tau ada org yg lom update...eheh sape kah org itu? tapi mmg niat nak buat gak entry khas utk Ilyana, tp biasa2 jeklah sbb diriku ini x pandai pakai photoshop etc..baru nak belajar ngan zaimi/moon nanti...lgpon skrg dah xde kelas mlm.tgh tunggu result, so you guys out there, pray for me, semoga lulus semua subjek....kalo lulus, yippeee 'Raya Keling' lah Mai, bole grad dah....

Azie, cantik2 org puteri Azie, siap ngan dress specially made by shikin...dahlah dua2 putih melepak, mata bulat...kami plak sampai lmbt tak smpt tunggu potong kek, cam yg mai ckp, aritu mmg byk komitmen, macik mai pon wat open hse, kwn kelas pon wat gak ari yg sama...pastu traffic jam on the way ke b'day ilyana, mlm tu b'day kasih pastu mlm tu gak kami bertolak ke JB, penat sbb kol 3.00pagi baru sampai JB...

Apapun tima kasih sbb layan kami best sgt, siap tumpang mandi n siap2 nak pi umah Filla...thanks gak sbb buat jejak kasih utk Mai & Mek/ShiQin, sungguh produktif kwn lama ku itu....huhuuu jenuh nak kejor....eheh.....apapun appreciate your hospitality.........cayang Azie & Co....mak Azie pon ramah...kemslm kat dia ek...





p/s: Pictures yg potong kek cilok dr FP Azie sbb kami lom sampai lgk, maybe Mas yg amik kot, the rest thanks to hubby yg amikkan pics...yg mana Mama amik sure gegar....


Saturday, 27-Oct-2007 16:03 Email | Share | | Bookmark
Arfah & Fendi's Wedding Reception

Syasya during rehearseal....
happy sokmo...
my lil angel...
View all 107 photos...
A day after 'nikah' we had to attend a rehearseal in the morning..brought Syasya along to get her familiarise with the place....kasi adjust in case she gets cranky my helper will know where to calm her down....Syasya love the place since she can run here and there, risau jadi masa mlm nikah coz dia suddenly got cranky..huhuuu.....

Late evening I came over with Zaimi, watched Kak Lily makeover Arfah...sambil hubby click2....she looks different, different from the nikah nite, Arfah and Fendi asked each other...is this Arfah? "betul ke ni Arfah?"huhuuu of course lah Fah oi...since my bestfriend ni jenis yg tak selalu makeup mmg nampak different sgt....cantik Kak Lily makeup...aritu mmg Mai cuak sgt coz dahlah baju pengapit ptg tu baru siap.....ni kes our tailor yg kami antar baju tu kat Puchong admitted kat hospital coz dia kena serang demam denggi pulak..Mai yg resah gelisah takut baju pengantin tak siap, maklumlah kita recommend kat dia, apa2 kita lah terasa bahangnya, dulu Ila yang kenalkan Mai ngan Che Wan, baju2 ni mmg 'walla'....nasib sempat siap gak...then Mai antar kain kat Ipoh n beg one tailor yg my Mom kenal rapat...Alhamdulillah she's willing to accept but she mentioned kain tu susah nak jahit dah lah minggu raya...Mai mmg taknak let Arfah down coz she bought the kain to match pengapit lelaki, dulu Mai kawin pon Mai beli kain for my 'maid of honor', bukan senang jd pengapit ni, kena kwn yg paham kita dan peka, happened to be the pengapit lelaki tu ada related ngan Mai...pas majlis baru lah tau mak dia dua pupu my dad....kelakar pon ada....tp dia mmg sempoi....walopun on that day kenal, friendly giler...tapi sbnrnya Mai cuak bila mengenangkan ramai org mlm tu....plus Arfah yg senang menangis, kalo gelak pon sure kuar air mata....emm jenuh gak lap air mata dia coz takut makeup spoilt.....takut gak tercucuk plak ngan tissue tu...rasa ni lah d first n the last Mai jadik pengapit....huhuuu...tak sesuai gitu...

The event starts with their love song "Endless Love".....fresh flowers everywhere, suasana suram ala2 romantic....lagu tu mmg sesuai n menyentuh jiwa....venue chosen by Arfah's Dad since the couple first time met during a course anjuran office masing2, same company tp branch Perak & KL...Mai doakan perkahwinan ini akan berkekalan ke akhir hayat....

At the end of the reception, Arfah's father expressed his gratitude to me & hubby, Uncle cakap tak semua 'kawan' sanggup buat camni, dari bab cari baju pengantin, cari gifts utk wedding and etc... Mai akan cuba gak temankan Arfah, walopun masa tu Mai sendiri sibuk ngan thesis ngan assignment ngan Syasya lagik, Zaimi pun sporting and understand our relationship, kalo dia free dia pon temankan coz hubby Arfah kat Perak....To Uncle "don't mention it , that are what friends are for, to help each other when needed"...both of us cried, tears of happiness, that was only I can offer, monetary wise tak mampu, I can be there for you and be your shoulder to cry on..thats all that I can give...I'm happy for both of you, Arfah & Fendi.Nanti pas kahwin jgn sepi tanpa berita pulak although kita masing2 dah jadi wife orang...semoga cepat menimang cahayamata, boley kawan ngan Syasya nanti....

Date: 20th October, 2007 (Saturday)
Venue: The Crystal Ballroom, Impiana Casuarina Hotel Ipoh
Time: 8.00pm


This song is dedicated especially to the newly wed....
Endless Love

My love
There’s only you in my life
The only thing that’s right

My first love
You’re every breath that I take
You’re every step I make

And i
I want to share
All my love with you
No one else will do
And your eyes
They tell me how much you care
Oh, yes you will always be
My endless love

Two hearts
Two hearts that beat as one
Our lives had just begun
Forever
I’ll hold you close in my arms
I can’t resist your charms

And love
I’ll be a fool for you
I’m sure
You know I don’t mind
You know I don’t mind

’cause you
You mean the world to me
Oh, I know
I know I found in you
My endless love

Oh
And love
I’ll be that fool for you
I’m sure
You know I don’t mind
You know I don’t mind
And yes
You’ll be the only one
’cause no one can’t deny
This love I have inside
And I’ll give it all to you
My love
My endless love...









[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net