Happily Ever After...
Photobucket - Video and Image Hosting
By: mai n zaimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Sunday, 9-Dec-2007 03:51 Email | Share | | Bookmark
Maya's 2nd B'day Bash & Welcome Baby Azra...

 
 
 
View all 89 photos...
On 2nd Dec aritu kami pi beramai-ramai ke Maya Alysha 2nd B'day Bash..mmg happening..Syasya mmg suker kalo ada maskot nih, Syasya ni pelik coz bebudak lain takut maskot cenggini, tp dia suka...yg x bestnyer skrg ni dia ada phobia sikit, takut ngan belon bila terbang keatas, sbb? aritu kami beli belon yg besor yg ada gas tu utk Syasya pastu belon tu melekat kat kipas, so bila kipas tu pusing bunyi dia mmg kuatlah sbb terseret....apa lagie takut lah sikenit nih, masa kat A&W ni belon ni telekat plak kat aircond kat atas syiling...pastu dia pon asyik tunjuk2 kat atas + Fenriz yg mengorat Syasya sampai Syasya nangis2, mungkinlah ckp Zz tu betoi, Fenriz ada hati ngan Syasya...sbb dah beberapa kali dah, aritu kat umah Moon, dipeluknyer Syasya sampai sama2 jatuh:-> aiyorkh Fenriz kalo nak ngorat pon jgnlah sampai cenggitu skali..kena blajar dr Isk ngan Syahmi, rileks jek...

Emm the birthday girl Maya look so lovely that day with Shikin's magic touch...emm mai mmg suka design baju cenggini, rasa cam penah tgk...sbb petals flower yg dlm kain tu, ala2 ziana zain punye dress aritu, cantik...i like....mmg shikin ni terror lah...Maya usah ckplah dah lah dia mmg suka senyum...happy jek..except dia pon takut sikit kat Bear tuh...emm overall we had so much fun...main game...thanks to Mas & co for inviting us....hope Maya love the present.








thanks filla amik gambo kami sefamily

Pas p b'day Maya kami singgah umah Nurul kat Bkt Jelutong...nak tgk baby baru dia..last week dia wat housewarming kami plak p PD....anak dia yg ni yg no.2, nama Azra Qaleesya. She's adorable, tembam...bulat sgt, yg ni byk ikut muka nurul, Nina byk ikut Daddy dia..Nina pon dah besor panjang, petah n so cute n cantiklah...Syasya suka main ngan dia...belari2 kat waterfall tu, main sesama aumm chak...Syasya mmg suka org yg older than her, thanks Nurul for your hospitality, siap ajak dinner plak kat umah ko.Ingatkan nak kejap jek.Dari aritu nak singgah waktu Azra baru lahir, tp ko plak pas tu pantang kat JB. Lg satu, your new hse is so beautiful, mmg terkesima tgk umah ko Nurul...aku suka semualah deco dia, siap ada air terjun buatan kat ruang tengah, cantik giler dah cam show unit jek...lucky u...rezeki anak-anak kan...Insyallah next time kita bekumpul reramai, skali ngan Filla, Ayu, Chidot,Mimi, Meen, Monet..dah lama x gather reramai...

Baby Azra yg cute n bam2 tgh minum susu....dah nak masuk 3 bln kot

Ni gambo Syasya with Nina-Nurul's daughter

Me, Nurul & Nina, Syasya dok teruja main air ngan duck...takmo amik gambo

Abis tegolek dah duck Nurul Syasya main, nasib Itik tu x hidup...huhuuu


Thursday, 6-Dec-2007 03:19 Email | Share | | Bookmark
Cyberphotog & Friends...

 
 
 
View all 187 photos...
PS ini diilhamkan oleh Moon...in a way to say thanks to those who supported Cyberphotog and 'f.o.c' session to our close friends, Moon & Sutan, my hubby (Zaimi) & Ila's hubby(Poek) dgn sukarela mengambil gambar aritu...sambil mengeratkan silaturrahim, berpicnic bersama2..the PS were limited to 10 families...takut tak menang tgn plak nanti...maklumlah bwk anak2 semua, Moon pon berbdn dua....however due to unforeseen circumstances 2/3 of the families x dpt hadir PS ni..macamanapun tetap berjln lancar, walopun pagi2 hari tapi ramai yg sanggup menghadirkan diri, Moon yg penat mlm sblmnya pindah umah pon tetap dtg...Mai plak ada invite Chidot, Jay & twins coz dorang ni kat Penang, bila lgk dpt amik gambo twins Afiq & Aqif yg cute tuh...pas PS tu kami singgah umah Filla mkn mee goreng mamak:-D to friends, thanks for your support...n for those who r xinvited, jgn kecil hati, Insyallah sesi sebegini akan dianjurkan lgk oleh Cyberphotog..eheh ujung thn dpn ke;-) tunggu...go go Cyberphotogs!!semoga thn dpn rezeki korang makin murah...Amin!Moon thanks for the wonderful idea n to Papa, Mama suker sgt Papa mengceburi bidang ni, Mama pon ley pose2 ngan Syasya


We decide to wear Orange-Syasya Arina & Co

tu Papa melompat tinggi..aiyorkhhh ni idea Sutan nih..huhuu....

Ngaummm...Syahmi & Co...

Jay2, Chidot with the twins (Afiq & Aqif)

Azie with cutie Soffiya & Ilyana....so sweet...

Kasih & Co...Filla siap baring2 cam Industan..phewit....

Ila & Syahmi, Syasya & Me...

Us-happy together-together...F.R.I.E.N.D.S.

Ann & Filla-Iklan melibas rambut, Moon & Azie, Ilyana...ada yg kelakar tu...

Quote:
Maya:nxt time ek Maya, jgn lah boikot kami, kalo boikot kami hangpa yg rugi nanti
Nury: Jgn lah majuk Nury, aritu dah cukup org,kalo tau ada yg cancel awal sikit, ley jemput sama
Filla:Cd yg dijanjikan dah diberikan ek?Moon + Zaimi nyer camera dah dimasukkan sekali
Zz: Udah2 lah tu Zz oi...jgn bikin panas nih, Zz kan dah ada dlm list, tp disebabkan dirimu itu isteri mithali nak bg suami tdo di pagi Ahad, dirimu tdk dpt join, tgk cam Azie, dia dtg sendiri ha...kalo Zz dtg ley Mak Zz lepak ngan Mak Azie...takdek alasan tau...hendak seribu daya, tp walopon Zz takde kami ttp ingat kat Zz dgn mendedicatekan muncung ikan tu pd dirimu.. eheh kami pilih oren aritu coz takde baju kaler merah, Syasya x byk gambo ek?emm kasi can lah kat kwn2 lain...lgpon Syasya moody plak pagi tu...tak de hati ngan Isk ke/syahmi ke..dia buat hal sendiri jek..layan tiup bubble..
Yana:Awak kan masa ni takde, rasanya Azmi sibuk exam ke awak blk kg...a ah nak guling habaq jek, kita guling sesama nanti.
Jujue: Aku pon tak suka bwk camera besor2 ni Jujue oi...aku nyer digicam sudah rosak, lgpon aku xpandai sgt pakai camera tu...laki aku jek ha....aku ni suker kaler2 sweet la jujue, tp sbb org pon dah bosan aku ngan syasya asyik 'pink' aku pon pakailah kaler terang nih... baguslah ko baik jek jujue, ni yg aku sayang nih....
Filla: A ah byk gak gambo ko, tp tu dr 2 camera, Moon+Zaimi, tp tulah sayang Radie tak serius, dok main2 cam mengkarung plak kat blkg korang tuh...tp Kasih ttp cun n comel cam biasa, ko pon fotogenik betoi..dah cam model aku tgk ha...Syasya mmg sensitif sikit...eheh cam mak dia lah....
Ibu Syasya:Lela, jgnlah jeles, may be next time....
Moon: Moon baju oren tu kan ada rahsia..huhuu...nasib Moon pandai cover, mmg suspek lah Moon amik gambo cantik2, mai pon suka gambo Mai bedua ngan Zaimi n ngan Syasya tu..i like....
Pesanan Penaja: From Moon ---> to all mommies who read this " Please be inform and harap semer dapat faham . This is reserverd for 10 family only ( by cyberphotog ) . Last minute 3 org Family tak dpt datang and moon tak dapat nak rearange since Ive been busy on Saturday pindah pindah barang . Nasib baik 2 hb tuh semer berjalan lancar.Harap tak der yang kecik hati . This is for teman sepejabat n yg rapat ngan kita org as an appreciation for their support to cyberphotog selama nih . Moon nak masukkan ramai lagi but as u know more then 10 it will be to crowded ..photog pun tak larat nak snap . Hope everyone understand this . Kalau nak jemput semer rakan FP dari pagi sampai petang pun tak habih i hope i 've made my self clear and harap tak der la yang nak boikot2 Fri 7-Dec-2007 10:04,Posted by:Munirah


Thursday, 29-Nov-2007 21:12 Email | Share | | Bookmark
Bercuti ke PD-Tiara Beach Resort

syasya with her uncle & aunties...
kira pangkat anak sedara la syasya nih...
the view..
View all 116 photos...
Mmg kami dah lama x pi bercuti, dulu sibuk weekend nak siapkan assgmt lah dan mcm2 lg..kali ni dptlah relax sikit ngan family cuma tak berkesempatan pi destinasi yg lebih jauh. Insyallah bebila ada rezeki nanti...

Last week, join Cu turun Tiara, Port Dickson, best gak tmpt tu coz they have like ‘wet world’ tu in the resort-in land sea resort, my Mom turun dr Ipoh gak sbb nak jupe Syasya, my Abah kena monitor anak2 kat umah coz one of my bro tgh amik SPM thn nih, takut dia joli katak plak masa weekend tu. My lil’ cousins semua enjoy, termasuklah Mama & Papa Syasya yg dok sibuk turun naik slide pusing2 tu…walopun gayat n ngeri sikit tp best ...nasib ramai yg volunteer jaga Syasya, Opah ada, my maid n auntie semua lah....kejap2 pi kat dia..kejap2 layan slide tu….ehhe…mlm2 kat situ ada movie show, tayangan citer cartoon, mlm tu citer ‘bro bear’ rasanya, then ada kids play center in the resort, mlm tu kami pi pasar mlm…best gak…then siang bsknya pi jln2 kat tepi pantai, Papa Syasya layan main layang-layang…..huhuuu…..skali skala dpt release tension, pi jln2 sungguh best…rasa tenang n lapang jek….

Syasya really enjoyed the trip, dia main ngan cousins dia, Opah2 dia semua dok layan dia….mmg best, dia skrg dah pandai tiup bubble sendiri…Syasya mandi manda, dia tak takut air, celik2 mata pagi2 hari dah sebut "Air..air"...Opah dia pon ikutkan lah cucu dia nih turun pepagi arie, dia dok rasmikan swimming pool pagi2 hari..dulu Syasya takut naik pelampung, skrg ok jek...bila org nyelam dia pon nak masukkan kepala dia sama...ada ka..Mama jek yg takut kot2 badan dia tak tahan, sbb ramai org…tapi Alhamdulillah tak pulak dia demam ke selsema ke, nasib tak de apa2, lega rasa dihati…overall the trip was excellent, the most important is tak kira di mana atau kemana tapi bila bersama keluarga tersayang it is more meaningful minggu ni family Papa pon turun tmpt yg sama, nak amik cuti Isnin dah xde cuti, so kami dtg jenguk blk hari jek kot Ahad ni plak...

wajah-wajah kesayangan hamba....Papa & Syasya...intimate moment

Us with beloved Mak..


Tu dia ada dua guardian tu...Opah & bibik...ramai org ingat my maid ni nenek syasya gak....

Syasya dah pandai tiup sendiri bubble nih...yippee,tp penat tgk dia, tesembur2 airliur sekali..



Tuesday, 27-Nov-2007 04:26 Email | Share | | Bookmark
A small 'do' for Papa Syasya...

cream caramel by me
cake by Ila & Poek
bunga n kuih raya
View all 62 photos...
Recently, I had organized an advance suprise birthday celebration for Papa Syasya's on his 28th Birthday & for his graduation...his exact birth date was on 20th Nov...so I invited a few of our close friends and neighbours esp our colleagues, people who indirectly supported us during our studies...dari kami sblm kawin, dah kawin n until dah ada baby, dulu selalu xde masa untuk bersama, walopun bejiran tp jarang dpt berjumpa, walopun satu KL pon susah nak jupe, masing2 sibuk, thanks for the friendship, semoga berpanjangan lah hendaknya.....menu kami tak byk, bihun sup tulang & meatball aka bakso~my maid's specialty~, dessert~cream caramel, popiah otak2, crab meatball sikit n fruits. B'day cake was exclusively made by ila & poek, so guys sape2 nak order kek yg cantik n yummy ni ley lah order kat Ila. Filla pulak bwk cocktail pudding yg sedap, thanks Dila. Sorry sgt pada yg tak dijemput, majlis ni mmg kecil2an jek, kalo b'day Syasya insyallah semua kawan2 esp FP mommies akan diajak. Semua kawan-kawan kami sayang, tak kira yg lama atau baru...cuma kali ni lebih kepada tribute to our old friends, itupun ada yg tak ajak gak...may be nxt round, kalo umah baru kami dah siap ke nxt year insyallah....byk dah baca kat FP munirah ketidakpuasan hati mommies yg lain....harap2 jgn simpan dlm hati ek? thousand apologies from us



Friday, 23-Nov-2007 04:52 Email | Share | | Bookmark
Congrats Papa Syasya!

invitation card
jubah konvo
paper bag...
View all 80 photos...
Alhamdulillah, finally Papa Syasya dah grad, walopun Mama sedih coz tak dpt grad sama-sama thn ni, but I'm still happy for him. Mak, Abah & Kak Yati turun dr JB untuk meraikan kejayaan Papa. My parents plak x dpt hadir sama coz my bro amik SPM thn nih, they sent a congratulatory card to hubby...so hari tu Mama amik cuti, bwk Syasya pi gak ke konvo Papa. First time Syasya naik bas, kami kena park kat pdg kawad n then naik bas UiTM, naik jek bas Syasya start nangis cuak sikit, tp lama2 ok....skrg ni kat luar dewan ada letak khemah n chairs buat family graduan, so sambil jln2 tgk gerai, ada mcm2 jualan, then ley lepak kat bwh khemah. Syasya memula sonok lah lari sana sini, nak beli belon lah, bear lah....towards the end of the event dia dah penat nak 'bom'..ley tido atas riba Mama masa nak blk tuh...sabo jeklah ...

Cam Papa ckp zaman berzaman diperlukan untuk menghabiskan degree kami nih, dulu pas jek abih diploma terus keje so amiklah degree part time...dari zaman single, berdua, sampai ada Syasya... weekdays malam2 kelas, blk umah dkt kol 11pm baru sampai, dah lah Papa time tu keje shift, jupe pon jarang2, incident yg paling Mama x ley lupa masa Papa study was during Mama deliverkan Syasya time kami final exam. Papa pon ada sama time tu, and Papa konon nak sempat nak pi amik exam bila Mama n baby dah selamat tp sbb Syasya tak mo kuar2 plus seeing Mama in a very deep pain, kata Papa mata itam Mama dah ilang huhuu.....then Papa immediately called his lecturer n informed that he can't sit for the exam. Nasib lecturer dia pon paham but he has to take the exam the coming semester and tepaksa pi kelas gak. Kesian Papa, but I was really touched and thankful coz he didn't left me at that point of time, mmg dia tunggu dlm labor room, walopun time tu my mom dah standby. I know, Papa Syasya was committed in his study, sampai buat thesis tak tido mlm, pi study kat faculty masa nak final exam n siap tido sana lagi....Papa pon managed to settle his 'viva' semua tuh on time unlike me, huhuuu....suspek lah kat Papa....better than me coz Mai ni lebih suka main2 ngan Syasya, layan tv lah..layan fotopage lah ada jek alasan malas nak study or wat assignment..ni tgh tunggu result gedebak-gedebuk gak rasa di hati..hopefully ley lah grad n merasa konvo cam nih thn dpn, doakan kejayaan saya plak ek for those yg tgh study, besabarlah n dan ingatlah saat2 manis kejayaan yg menanti and for those who's thinking bout pursuing study, may the force be with you !

To Papa Syasya, hope you like the bouquet of white roses, I wish you success...in each facet of your life and in anything you do, we will always support you





[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net