Happily Ever After...
Photobucket - Video and Image Hosting
By: mai n zaimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 9-Feb-2008 03:21 Email | Share | | Bookmark
CNY break- skudai, tanjung balau & danga bay

with Kak Lela's baby-Nurin Fatiha
Syasya's fond of babies...
with MIL and niece...
View all 92 photos...
During the CNY break, we went back to JB...dah lama x balik...bwk Syasya jumpa Atok & Nenek, Cik Yati & Pak Ucam(ehehhe) Syasya cam biasa, dia mmg cpt mesraaa...bsk paginyer kami ke Tanjung Balau utk ikut family Papa bercuti, x semua yg dpt join, tp Kak Lin & Co dr S'pore dpt join...Hubby Kak Lin pon dpt cuti, bkn senang nak jumpa Abg Omar nih, susah cuti, kami pi T.Balau pon sbb Abg Omar nak memancing... tapi sbb angin yg kuat etc etc...rasanya seekor ikan pon x dpt tgh mlm tu Mai x itut pi jeti, titun kat bilik, skrg ni cpt sgt letih....Balau Bay tu ok lah, tp service mmg slow ya amat...geramm....bsknyer my friend went to the same place and ada case kat adult pool, mmg x selamat coz ada yg cedera sbb tiles dia dah pecah-pecah. Nasib Syasya x pi tmpt adult.....a day before that Syasya enjoy mandi kat kids pool, sgt teruja sampai x smpt blk bilik amik swimsuit dia...pakai pampers jerk..Alhamdulillah xde per2 jdk masa Syasya mandi manda tuh...

Bsknyer kami singgah ke Ostrich Farm di Teluk Ramunia....sonok gak sbb tgk Ostrich besor2 n jinak, Syasya pon suker, eheh tp dia tgk ayam pon teruja...jarang nengok ayamlah katakan....thanks Kak Yati & Abg Usam sbb sponsor semua trip ke Tanjung Balau nih...

Then blk JB, apa lagik sesi bertemu Ayu & Co, rindunyer kat Aisy....Man pon excited dpt jumper kami Hiks!....don't worry Man, nanti kami blk sure kami pi jumper korang lgk...miss the good old days kan!


Tanjung Balau

Us-One Family-Papa, Syasya, Mama + coming soon...

Us at the Ostrich Farm~Mak ai! besornyer telur, sebijik rm50 wokey!

Mama & Syasya bg Ostrich makan jagung.....x sakit pon tangan, geli2 jek...

Me & baby ostrich....

Aisy with Daniel

Syasya & Aisy, thanks ayu bwkkan Syasya beskal pink tu ek

Me with Ayu lepak sambil makan kuaci gitu...

Papa & Syasya lepak sambil tgk ikan...


Wednesday, 6-Feb-2008 02:25 Email | Share | | Bookmark
Fenriz's 2nd Birthday~Private Party~Hard Rock Cafe~Part II

nape muka mama tu?
the crowd...
sporting semer...
View all 108 photos...
Con't yang dijanjikan...actually dah tak byk pun pics...Zz, sorry for keeping you waitin'....I was away for co' TB recently....

The party was a blast, the food was great, the entertainment was awesome, bukan selalu dpt tgk Zz perform live gitu you RocK GiRRLLL......dpt tgk Kak Nurul(Candy) nyanyi, Wida(Gerhana Ska Cinta),Aru and etc.....cayalah!!! mmg semua bestlah...memula Syasya layan nari2....dkt2 nak last tu dah mengamuk nakkan guitar plak..jenuh Mama nak pujuk...org soh jerit2 kuat kat microphone tuh tetiba jek suara slow...bila jauh dr mic elok plak jerit2 nak guitar, sabo jeklah... however thanks to Zz for inviting us....we had fun....

Balik dr b'day Fenriz, singgah Jusco bg chance dia naik animal yg gerak2 tuh, dia yg nak sgt2 pastu bila dah boring nak tukar lak animal lain...sabo jeklah that's my girl....


Syasya & Mama

Rockstar of the Day-Mama RawkS....cayalah....

Teruja Kasih menang guitar...

Coolest RaWk FaMiLy....Kasih, Filla & Radie

You're still Mama's Coolest Rock Chick~Syasya Arina~


Sunday, 27-Jan-2008 10:49 Email | Share | | Bookmark
Fenriz's 2nd Birthday~Private Party~Hard Rock Cafe~Part I

Mama letak pwesen Fenriz-black & gold box ikut theme gitu
goodie bags with keychains bentuk guitar...suker...
banner the Rockstar of the day!!!
View all 72 photos...
Syasya & Co really look forward to attend this special invite....Alhamdulillah finally we managed to join the party...kami pon dress in black to suit the theme of the day...tp takder gold2 la plak, memula nak gak beli rantai rock2 ckit nak bg Syasya & Mama pakai...tp x smpt beli plak...Syasya mmg x byk baju kaler itam nih, maklumlah anak ku ini penuh ngan pinkish dress/shirt jek, skrg ni during my 2nd pregnancy nih pon ala2 kureng sikit ngan pink sampaikan blog pon Mama dah tukar kaler lain... oops pada yg tak Mama pregnant~yup I am pregnant, skrg nih dah masuk 9 wks++, doakan semuanya selamat ek? emm aritu ramai gak tgk preggie Mommies Alhamdulillah, kita doakan semua mommies2 preggie nih selamat....

Continue pasal prep utk attend party Fenriz nih....Papa dah belikan Syasya selai shirt itam gambo 2 ekor whale yg amat cute...tp still rasa kureng sesuai nak pakai sbb tak brutal sgt...so dkt2 nak b'day Fenriz masa kami beli groceries ternampaklah baju gambo guitar blink2 nih...eheh harga pon bole tahan murah so kami pon rembatlah jeans pon memula prob sbb Jeans syasya sure ada bunga2...tak rock lah ada bunga2 kat kaki ye dak? check2 ada jeans gap yg Mummy Syahmi beli utk Syasya...nasib muat cuma kena cerut lebih sikit kat pinggang ...Mama pon amik kesempatan nih beli baju maternity kaler itam thanks Papa sbb belanja Mama jeans maternity ngan baju tuh kira nihlah therapy plg bagus buat Mama yg skrg nih cam down sikit...tak tau nape mood swing sikit awal2 pregnacy kali nih...harap2 x berpanjanganlah...

Sesampai jek kat HRC, terkesima tgk preparation Zz & Co, Zz teramatlah sibuk ke sana ke sini, tp masih smpt lgk kami bergambo...tp Mama takde aksi2 rock sgt, nak buat sign tgn rock pon tak menjadik ahaks...tak byk pics with mommies sbb Mama melayan Syasya yg a bit cranky baru bgn tido n dia flu sikit..kejap mood dia ok kejap x...

K disebabkan gambo nih byk kena buat gak cam Filla Part 1 n Part 2...


Here comes the handsome Lad aka B'day Boy....perghhh ada style lah.....

Rock Mama & RockStar of the Day-Fenriz (rock2 gak, isap susu, ooops silap minum 100+ utk kesihatan!)

My Lil' Rock Star~Syasya Arina~model paperbag 'Lain' ngan 'Kasih' the Lil Rocker! stylo gitu...

Rock Mama's bersantai kat dpn HRC-Mama Syasya tak sesuai lah..xcam rock pon :Pjanji itam

pergghhh api bercahaya2 waktu nyalakan lilin Fenrizzzz

jom kita tiup sayang....remember that I love you today and alwizzz...

Yey!Fenriz is 2 Much!!!!

Syasya n Mama with Fenriz's no.2 cupcake


Thursday, 24-Jan-2008 21:38 Email | Share | | Bookmark
Syasya is 1 year and 9 months old...mix entry

di satu pagi yg hening
di putrajaya...
 
View all 64 photos...



Pictures were taken during one of Papa's photoshoot session with Cyberphotog team...kami dok menyibuk sbb ingatkan ada playground...tp dapat gak cuci mata tgk tasik putrajaya gambo Syasya beraksi ala2 model la plak


Ni sajer2 beli carrot slice kat SR, Mama teringin nak mkn so bubuh lilin, kebetulan Syasya is 1 year and 9 months old that day..suka dia tiup kek n nyanyi birthday song


Syasya makan oren...

suka buat aksi muncung ikan...nih selalu mama request! suka tgk

Syasya's latest milestone-will update more-ni yg mama ingatlah....
~ suka berkepit ngan Mama sejak Mama expecting nih-memanjakan diri sokmo
~ suka sgt tengok Mickey Mouse Clubhouse (thanks Papa for the cd!)
~ pandai nari bontot gelek2....
~ tersangatlah 'Cheeky'
~ bila tanya saper kakak? dia jawab dia lah kakak....then pandai kiss perut Mama, sayang baby...
~ pandai main masak2, sikat2 rambut, main lipstick n makeup Mama pastu tgk cermin..phewit!!!
~ bila kita sebut 1-10 (BI/BM) ley menyampuk sikit2..kira dia tau, cuma antara nak ke tak nak jek...
~ recognize a few animals esp yg dlm encyclopedia yg Mama beli tu, horse, fish, snake/ulor, cat, dog....etc
~ suka menconteng cermin/tv...apa2 ajer...
~suka sepahkan bilik mama n papa
~dah pandai kayuh basikal
~suka ulang2 cd children songs, barney, elmo, mickey mse clubhouse and lots more.....


Sunday, 13-Jan-2008 08:48 Email | Share | | Bookmark
Mari kita membuat pizza!

 
 
mari kita menempel tomato puree
View all 67 photos...
Di satu hari cuti, kami bekumpul di umah Ila sbb dia ada oven besor utk bakar pizza.....best sgt...belajar sambil makan...mai buat 'chicken super supreme'....masa tu dah kenyang sgt sbb mai n moon antara pizza yg kendian2 dibakar...pastu Ila wat b'day suprise utk Daddy Syahmi a.k.a Poek...Alya's belated b'day & advance b'day Moon.... amik ko...skali wat 3 in 1 gaks....

thanks pada tuan rumah sbb sudi ajak Syasya & Co...not forgetting to our teacher Lenny thanks! to Zz-slmt menjamu mata....rugi Zz x dpt join arituh, kalo x sure lg havoc party pizza nih....

Quote:
utk satu doh
bahan2nye
250gm tepung (preferable high protein flour/bread flour, kalau takder.. tepung gandum pon takper)
250ml air suam
1/2 peket yeast
sedikit garam and gula

cara2
1. rendam yeast dalam air suam (skit je la takyah la sampai abis 250ml tuh) + sedikit gula
2. ayak tepung, buh sedikit garam
3. bila yeast dah kembang naik... masukkan yeast dalam tepung..pastuh add water skit2..
and uli sampai agak2 jadik cam smalam ok?
4. tutup bekas ngan tuala lembab.. biar 45mins to 1 hr
5. bila dah cukup kembang... tumbukla doh tuh.. buang angin.. pastuh kalau lembik sangat.. tambah je tepung.. uli2 lagik.. sampai tak lekat.. pastuh... roll la dier... pastuh.. buh la atas pan pembakar...
6. buh la sos pizza tuh, then letak topping and cheese sesuka hati...
7. bakar dalam 150-170 degree about 25 mins atau dah perang2 tuh angkat la...
Recipe dr Pn.Lenny



suka tgk gambo tepung/doh nih...

mari kita sapu pizza masing2 ngan tomato puree...

taburkan apa2 yg patut mengikut jenis pizza masing-masing

tadaaaa!!! yummilicious pizza...garing sikit lgk sedap....

this pics courtesy of filla's d80-sabo jeklah, sblh tgh pegang syasya sblh menguli tuh...

mama & syasya-time ni syasya siap dah mandi dah kat umah syahmi, nasib dia bagi mama bljr
memasak

me with teacher lenny


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net