Happily Ever After...
Photobucket - Video and Image Hosting
By: mai n zaimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 3-Apr-2008 02:31 Email | Share | | Bookmark
Mix Entry-Pizza Hut, Ikea/Ikano & etc

ice lemon tea
hubby, me oops sikenit tak nampak
tu, puas hati dpt dok atas mama
View all 44 photos...
No special occasion, just a token of appreciation to my Aunt-Mak Nyah and my bro-Aizat for looking after Syasya for 2 weeks...simple dinner at Pizza Hut Alamanda, now its my 2nd bro's turn-Am to look after Syasya, Am, thanks for volunteering! actually we've sent Syasya to our neighbour's hse, the husband is my husband's collegue, Syasya asyik nangis jek waktu husband dia ada kat umah, so kami decide tak mo menyusahkan dorang...kesian Azmi nak kena nyorok plak...Syasya as usual, mmg kdg2 nangis kat umah, tapi still under control, nxt week saturday my maid will be coming back to M'sia...really hope she will come back in one piece

Ikano/Ikea pictures-shopping baju Syasya coz baju dia byk dah ketat, esp utk 'basahan', Hubby bagik greenlight yey!tapi end up susah gak nak shop sbb minah ni pantang nampak mainan, playgym ker menatang bergerak tu ker, sumer dia nak naik, pas tgk FP Zz kami pon teruja lah nak teman Syasya naik, tapi Syasya end up nangis sbb benda tu slow giler sampai aku pon dah naik segan bila org nengok mak sengih, anak melalak atas tuh kami siap tukar giliran naik coz kejap nak Papa, kejap nak Mama.... anything for you Syasya Arina

Oops, pic tak seperti biasa, rasa tak lawa banding ngan camera Hubby, xley celen SLR, tapi mmg puas hati sbb kecil n senang nak dibawa, thanks to Hubby coz belikan this camera as an advance 3rd anniversary gift...Nikon coolpix L16 takdelah saya patah kaki setiap kali Abg ada job yippee!


Mama & Syasya yg sama2 tembam bila makan

Mak Nyah & Aizat yg segan bergambo..sabo jek lah

Syasya at Ikea showroom

Mama & Syasya naik baby giraffe

Papa nampak lebih enjoy dari Syasya


Sunday, 16-Mar-2008 03:49 Email | Share | | Bookmark
Makan-makan Session-Nasi Ayam Fillanie

Melayan Syasya main sambil makan
2nd batch yg sedang menjamu selera
main keta Acih
View all 46 photos...
Di satu pagi Ahad yang tenang kami ke umah Fillanie@Mama Acih....nak merasa nasi ayam Filla Onn nih cedap...pastu Ila pulak bwk cheese cake yg amatlah yummy masih teringat kesedapan cheesecake tu...Syasya pon agak leka main kat blk Acih yg ala2 nursery tuh....pastu plak ada babysitter yg 'terhangat' di pasaran.. Poek, mmg berbakatlah, sbb semua bebudak suker kat dia

Thanks Filla & co sbb jemput kami...kami bwk buah2an jek... maklumlah tak cukup tgn dah skang nih, maid cuti, Syasya asyik nak bekepit jek.....best dpt jumpa n kumpol reramai...Zz & Co, Ila & Co, Moon & co pon ader....


Ila diapit dua Mak buyung, saya & Moon(moga2 cpt2lah terjangkit,Amin)

Comel & Ayu Acih time nih kan...

Isk-Anak Moon yg hencem cam hero Industan

Anak ku yg mahal senyuman, rileks lepak kat kusi malas Acih

di mini Galeri Filla & Radie...cretive dorang nih

Acih,Syasya & Isk main2 toys

Zz, Filla, Mai, Ila & Moon di bawah..."psttt, Moon dah besalin ker blom nih?"


Friday, 14-Mar-2008 01:41 Email | Share | | Bookmark
Up, up & Away, Super Darren Haikal

 
 
 
View all 74 photos...
Thanks to Zz & Kak Nurul & Co for inviting Syasya & Co...we had so much fun....suker tgk Superman yg diimport khas tu...malu2 cat plaks.. mcm pernah ku lihat ya...di mana?

tak byk dpt citer, in a hurry, nak blk umah....my spider girl meragam jek kat umah Auntie Yana xmo minum susu, may be she needs time in the transition period nih....Mama to the rescue...Enjoy the pics...








Friday, 29-Feb-2008 05:23 Email | Share | | Bookmark
From Taman D.R. Ipoh with love

papa & syasya tgk ikan...
ada tak?
jom tinjau....
View all 56 photos...
Saat-saat bersama di Taman D.R. bersama Syasya Arina.....no special occasion, just spending time together as a family, Syasya suka tgk ikan...Opah ada kelas agama jadi Opah suggest bwk cucu dia jln2 dari memerap kat umah.....kebetulan Mama & Syasya agak sedondon....tapi pegang beg plastik, pegang handbag cam x sesuai jek....nak campak handbag takut org rembat....

Syasya Arina is now 1 year old, 10months, 1 wk and 5 days old....semakin bijak dan semakin pandai ambil hati.....she always be special.....Mama & Papa love you Sayang...


Precious Moment with my Lil' Girl

Flowers falling everywhere....

Tengok aper tu? is it a plane? a bird? a butterfly?ehhe

Manjernya Syasya ngan Mama nih....gerammm.....

Come here my lil'darling, pose for me....masam jek...

You're always my baby....

Senyum buat-buat...susah ooo dia nak senyum nih...

Two Important Men in My Life....
My Hubby & My Abah...love'em...


Saturday, 23-Feb-2008 03:00 Email | Share | | Bookmark
Balqis 2nd Birthday

choc cake with Balqis pic on it!
lovely red n black cuppies...
lil' Iman the diva dah cuit cupcakes!eheh...
View all 56 photos...
Last Saturday we went to Balqis 2nd Birthday....theme was black & red, mickey mouse....had great fun, great food, great company....congrats to Nury, Mus & Family for making the party a success Bravo! and thanks for inviting Syasya & Co. Kali ni Diana, Ain & Effy pi saing kami...

My lil' girl enjoyed the party, Mickey Mouse is her favorite cartoon character too....lega rasa coz dia pandai dia bwk diri main2 with balls and main color2 kat meja yg disediakan Nury, kalo tak Syasya mmg asyik nak melekat jek ngan Mama....sempatlah Mama teman Papa makan.....skrg ni Mama Syasya dah 13weeks pregnant, Alhamdulillah setakat ni takde rasa nausea....tapi rasa cepat penat and jadik berat mulut, tapi kali ni still gagahkan semangat and amik pics with lovely mommies.... masa kat HRC mmg blk cpt sbb dah x larat...rugi tak begambo ngan Gee....Lenny and mommies yg dtg masa Fenriz's bash...kali ni tak lepas peluang....


Balqis Turns TWO...YeY!!!with Mickey Mouse black n red theme!

Lovely cake and cupcakes...

Mommies & Kids in Red....

Happy Mommies..with Mak Pengantin (Nury)

Me with Mak Pengantin~Nury...maner b'day girl?

Me with Zizie yg dah slim mlim....huhuuuu

Me (Mak Buyung) with slim mommies...

Cuba kira bape org (M.B) dlm pics ni?

Tunjuk aper tu Papa & Syasya oi....

Papa & Daughter in RED...gong xi fa cai!
Quote:
Ila: awak aritu ada kan jumpa syasya sat?
Echa: Baju ni besar sikit, tak nampak perut plak, selalu nampak
Mas: Tak perasan time2 dorang berpelukan tuh, bila ek? mesti mai leka berborak
Moon: A ah ramai merah, dah cam sambut CNY, tapi suka sbb ceria kan
Gee: Gee selalu confuse, ni Mai bukan Mas lah... a ah perut Mai dah nampak,Syasya x moody, tp dia mmg payah senyum, sakit pon tak...may be ngantuk sikit sbb tak tido dlm keta...
Wada:A ah ramai kat MB, tu la tu, nanti anak kita lbh kurang sama baya la kan...
Yana: Meriah kan?no prob Yana, sonok gak ramai2 pi saing, puding caramel tu teringat dulu kan Yana x dpt join kita wat mkn2 tu yg bg tu, ehh Yana x merasa gak ek?sori bg sikit, lenkali mai antar lgk ek


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net