Happily Ever After...
Photobucket - Video and Image Hosting
By: mai n zaimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 24-Apr-2008 07:25 Email | Share | | Bookmark
Syasya is 2 today!!! Yey!!!

big girl already!kakak!
tak bole tinggal bobo
nak beli ni Papa!
View all 34 photos...
Alhamdulillah, today Syasya turned 2...we're so happy. This year we're not sure whether we will celebrate her special day or not since Mama pon pregnant and we're also moving to a new hse soon...may be terpaksa dipostpone but Mama already ordered a special cake for her tomorrow...yup! she loves to blow candles and sing 'Birthday Song'.....siap penah imagine letak pen atas benda bulat n lit the candle(pen) pastu tiup so cute...kdg2 dia suh kami nyalakan lilin yang betul berulang kali sampailah kami penat, Pak Ngah pon dah penah buat keje tu masa jaga Syasya aritu, layankan jeklah ek Pak Ngah....

Syasya skrg ni bahasakan diri dia kakak...bila dia byk songeh, Mama ckp ni Kakak ke Makcik? dia ckp "Kakak!" aritu me & my maid dok ngata dia macik sbb dia nak dok atas riba Mama masa Mama tgh drive dia ley menyampuk "Kakak!"....huhuuu sabo jeklah mmg sejak Mama pregnant nih dia bukan main manja ngan Mama



Syasya latest milestone
able to count 1-10 in English (bahasa Melayu berterabur, ABC pon tunggang tebalik lagik)
love Mickey & the gang, Elmo, Penguin/happy feet & etc
regard herself as 'Kakak Syasya'
dah pandai cycling
dah pandai pasang dvd sendiri-asyik2 Mickey Mse Club Hse..huhuuu Mama udah bowink!
able to understand simple command-selalu kena buli ngan Mama amik barang
able to brush her teeth and willing to dulu kena paksa
likes to eat rice+soup, patato wedges, tak berapa suka benda yg lembik
now byk songeh, botol susu takmo Avent dah, nak gambo cartoon-either Elmo/Tortoise..atau apa2 jeklah, dah buat dm botol susu lain suh tukar botol lain
suka pakai jam tgn mickey dia, kalo pi jln jek suh pakaikan
penakut 'cicak' inherit kot...sabo jeklah...dulu dia suka takutkan Mama, skang dia plak yg phobia, Mama dok convince kat dia yg its just a tiny thing yg takde per2,tapi hakikatnyer Mama pon geli...
masih isap puting kdg2-ni nak blk JB nak mtk tlg Atok Johor buangkan habit tu
tak boley tido tanpa 'bobo-teddy bear bucuk dia + oteng dia'
tak suka di ikat rambut




Quote:
Thanks Papa for the lovely LO, photos, editing & words are so touching....i love u!
Thanks to Atok for Elmo & playdoh, Thanks Opah for the telekung.....
Thanks to Echa for the lovely sms
Thanks to Yana for the wish/sms~gambo potong kek n tiup lilin akan diupload nanti....
Thanks to Syahmi & Co for the Mickey & Minnie choc cake
Thanks Fiza, Image Sensor & Kak Ju, tembam?biasalah mak buyung
Zie:A ah dia dah susut, tapi pipi jek maintain tembam..tinggi? biasa2 jek...
Gee: Thanks Auntie...
Zz: Thanks for the lovely wishes, for being a wonderful friend...kayuh kat umah ok, kat park aritu melelong sikit...asyik terlari track pergi ke arah rumput Hugs for Fenriz
Echa: rambut baru? taklah rambut lama cuma potong depan jek sbb masuk mata
Muffy: Kak Muffy thanks for the lovely gift to Syasya...jumpa Abg Firas & Abg Khalis? insyallah one fine day...you take care....


Friday, 11-Apr-2008 02:32 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday Abah!

Happy 55th B'day Abah!
cake by Ila-Mummy Syahmi
Atok & Syasya-Syasya yg over
View all 22 photos...
Recently Mak & Abah dtg umah...amik kesempatan nak buat suprise celebration utk Abah...kami pi Village View Bangi to celebrate. Syasya yg excited dpt jumpa Atok n Opah dia....


Selamat menyambut ulangtahun yg ke55 Abah!

Atok & Syasya sambut b'day di bln April...both teruja tiup kek

To my Dearie Abah@Atok Syasya...

“A Dad
Means so much
To his family
Because they know
He’ll do anything
To make them happy..

A Dad seldom hears
How great he is
Until a Special Day
Arrives…

Dad..this comes with all the compliments, praise, thanks, and love
That is always yours…

Dad,
Wishing you the kind of day
That’s sure to please you…

Dad,
Wish you the most enjoyable time
That you have ever had…
And hoping most sincerely
That the year
That follows, too
Is wonderful in every way –
Exactly right for you.”

~Wording-Memory Lane~


Thursday, 10-Apr-2008 01:48 Email | Share | | Bookmark
Disney On Ice-Amazing Journey

 
 
 
View all 91 photos...
We watched Disney on Ice recently coz Syasya is a 'huge' fan of Mickey Mouse & The Gang...furthermore her birthday is coming up....so we decided to bring her to watch this event...thanks to Lenny for getting us the ticket....eheh cian dia kena naik tangga tinggi2, plus we got some discount as TM staff, itu pon Lenny yg tanyakan...thanks a lot babe! my xclassmate Mek pon persuaded me to bring Syasya coz her lil' girl Sarah love the show so much...

Syasya sgtlah teruja tengok Mickey, Minnie, Donald, Daisy and Goofy, i'm quite surprised coz she recognized all the cartoon characters, at first I thought she only knows which one is Mickey...suprisingly she knows the rest as well....tapi pelat lah..Minnie tu Mimi....she clapped along when they sing....suker sgt dia....but when it comes to Lion King,101 dalmation, Peter Pan, Lil' Mermaid dia dah tak bape enjoy oops my mistake sbb tak penah expose dia ngan citer2 tu...nak kena start collecting citer2 disney nih....masuk 2nd hour masa Lilo & Stich Syasya pon tetido....lgpon dah mmg waktu dia tido kol 12.00pm tu...bila show dah abis dia terjaga terus carik Mickey Mouse...eheh dah abislah Syasya...you missed the finale......Papa pon enjoy sbb dia dpt amik a lot of pics, maklumlah dah ada toy baru Mama also enjoyed the show since Mama always feel like a kid...so those Lil' Mermaid & etc is my all time fav


edited by Papa Syasya...

Mama & Syasya before the show starts...

Mickey in his hawaian outfit for Lilo & Stich

Lil' Mermaid-Ariel & Flounder

Mickey & Minnie...

Let's dance Minnie, Daisy....Mickey....

yihaaaaa Stich rockin'

dah abis ke Mama?....

Nak Mickey..........!!!!

Quote:
Zz: keje sekolah baru siap, tapi x wat any editing...
Filla: tu la tu Syasya mmg teruja haaa tgk mickey kesayangan dia tu...
Yana: sabo jeklah, Yana x ckp pon nak pi...ehheh yg lain tu tak paham mesej Yana tuh... maner der Alfian dera Syasya..Syasya yg xmo dok kat tmpt lain selain umah sendiri, sonok dia dok situ, tapi syarat Mai kena dok saner sama...maner buley itu mcm kan?eheheh
Moon: tak sabo tunggu Moon balik ni haaa....ehehe miss u a lot, nxt year kalo ada event cenggini kita pie lagik ek?budak below 3yrs old FOC
Echa: A ah Echa, sonok dia dpt tengok secara live gitu.....yup Syasya will turn 2 this Thursday


Wednesday, 9-Apr-2008 04:12 Email | Share | | Bookmark
Bagan Lalang

 
 
 
View all 18 photos...
Went to Bagan Lalang with Azmi, Yana with their lovely Effy & Ain...ate yummy seafood....hope they like it...Thanks Azmi & Co for everything, for looking after our lil' girl, walaupun sekejap but amatlah bermakna...


Sunset view

Yana, Mai & kids

Makan sampai kenyang-cilok frm Azmi's FP

Happy Family-Azmi, Yana, Ain & Effy


Tuesday, 8-Apr-2008 01:47 Email | Share | | Bookmark
Aisy 2nd B'day and mix entry

Syasya
Kasih & Nina
Syasya
View all 37 photos...
Entry yg bercampur-campur, mmg bz n takde mood sgt....tapi nak kena updage gaks! aritu Ayu bgtau last minute nak wat b'day Aisy kat Shah Alam...yey! sonok gak sbb dpt jumper dorang...semua geng2 dpt dtg except Mimi coz anak2 dia demam...lama tak jumpa Mimi...yg lain Filla, Meen, Nurul & Monet semua ada...dptlah borak2....yg terkezut anak Nurul yg 2nd mak aiii..bam bamnyer Azra...so cute....anak Monet Aina pon dah besor...best sgt dpt jupe dorang....

Gambo melawat Moon sikit jek coz Mai sorang jek lps masuk hospital...time tu dah abis waktu melawat, tu yg dpt sekeping dua jek gambo..Syasya & Zaimi kena tunggu kat bwh:-D nasib dpt gak juper, takut tak smpt melawat di kajang...lgpun sejak maid takder ni, weekend la peluang nak ngemas2 sikit2...itupon kalo tak berjalan...


Happy 2nd Birthday Aisy Iman!!!!mmmmuahs!!!

Filla, Meen, Ayu & Me

Filla & Meen..ehem ehem... lama x jumpa kan?ehehhe

Syasya in yellow & green Mama suker dia pakai baju nih...

Syasya at DEMC teman Mama pi checkup

Effy, Ain & Syasya at Yana's Hse-thanks for the dinner....

Welcome Baby Ameera Suffiya, Congrats Moon& Sutan!!!


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net