Happily Ever After...
Photobucket - Video and Image Hosting
By: mai n zaimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Saturday, 16-Jun-2007 03:18 Email | Share | | Bookmark
Syasya at Ipoh-Part 1

syasya dah ready
papa & adlil
"kecoh betul kakak aku ni", heheh
View all 38 photos...
Dah lama menyepi coz seminggu kat JB then the other week kami balik Ipoh pulak, 3 hari...mmg dah lama niat nak blk ke 2-2 kampung halaman masing2...lagipun kami baru dpt berita gembira coz kami berdua lulus exam baru-baru ni...Syukur sgt2 coz dah lepas subjek yg menghantui diri aku selama ni dan my beloved Hubby dah tamat belajar part time eheh...i'm proud of him sbb dia salah satu sbb aku sambung belajar ni, tp ada rasa jealous sikit coz aku ada lagi satu sem utk complete..huhuuu.....apapun we're thankful to those yg mendoakan kejayaan kami esp our family n friends...berbaloi my mom berpuasa masa kami exam, rasanya both moms la coz hubby ckp mak dia mmg dari dulu akan berpuasa kalo anak-anak nak exam, as for my mom, bila aku bgtau camtu dia pon nak poser...tu la best bila dah ada dua mak nie...thanks to our lovely mak n abah yang tak putus mendoakan kami.

Sempena 'Fathers Day' and to celebrate Aizat's belated b'day, my mom & me treat all of us at Secret Recipe...mak coz dia dpt kenaikan sikit, maklumlah gomen kan, aku coz lulus peksa...kami pilih kat SR coz adik aku yg no.3 keje kat situ, dia kena keje tp boleh break about an hour so time dia break tu kami pon dtg lah....eheheh plus dpt la sikit discount my 3rd bro ni namanya Meor Adhwa...ehhe dulu part time sambil belajar, skrg ni masih pikir2 nak sambung katne n dia dah suka plak keje kat SR ni...Apapun mmg rasa sonok bila dpt bekumpul ngan family....rasa best sgt...nanti lah tunggu Yong tamat belajar insyallah kami akan blk kg more often. Insyallah...





Saturday, 9-Jun-2007 13:00 Email | Share | | Bookmark
My Bro In Law's Wedding~Aim & Azie~Felda Senin & Skudai~

syasya with mak long
alahai nape isap poting
anip n safuan
View all 62 photos...
These pics were taken during my brother in law's wedding at Felda Senin & Skudai...this is the last wedding ceremony coz Aim ni kira penutup majlis adik beradik my hubby(semua 8 org yer kwn2)...Aim & Azie pun tua setahun jek dr kami...both of them dulu study kat UWCN Wales sesama, lama gak dorang nak dpt keje ok tp dorang rajin keje part time n tak dok goyang kaki...Alhamdulillah rezeki mendirikan masjid kedua-duanya dah dpt keje yg sesuai... Theme color at Skudai is gold/yellow...kat Senin plak Purple...kat belah perempuan pon meriah coz ada khatam Al-Quran-kedua-dua pengantin khatam sesama, majlis berinai n mcm2 lagik...kat belah kami ada silat n acara baling gula2 n duit....selalu belah org lelaki simple kan, tp kata Kak Yati famili ni tak beza, lelaki ke pompuan sama meriah....masa kami kawin dulu pon boley tahan meriahnya...eheh....Syasya wore the gold dress made by Shikin....she look stunning in gold...n the white dress is the gift from Zizie during Syasya's birthday...she looks like a princess in that white dress...ramailah dok puji anak Mama aritu...alhamdulillah kat Johor Syasya mmg jadi main attraction coz dia ni ramah sgt ngan orang...tak takut ngan adik beradik n pacik n macik kat Johor, kata hubby may be ramai kids...so Syasya mmg behave kat sana, asyik bertukar tgn n the best part tak boley tgk org pakai cantik or pakai tudung sure nak itut...ehehhe...

We stayed at JB for one week+ coz wedding belah lelaki n pompuan selang seminggu, kalo blk kl balik kopak gak kami n kira kami cover blk la coz lama dah tak dpt blk kg coz bz ngan exam n keje....lama woo tak blk JB n Ipoh...first time involve ngan kerja2 rewang ni..coz kat skudai mmg masak sendiri tak amik 'contract', penat mmg penat tp worth it...coz dpt tgk masing2 bergotong royong memerah tenaga, kagum tgk semangat anak beranak hubby nie...n sampaikan pengantin pon kena turun padang wooo...eheh actually time kitorg dulu pun gitu...cuma this time I'm involved from the beginning till the end of the majlis...dulu jadik pengantin..eheh...tak la tlg byk sgt but mmg tak dok diam la membantu mana yg mampu...nasib my maid pon rajin, kami gilir2 jaga syasya....syasya pon baik jek cuma kena gak perati coz Syasya baru pandai jln time tu, so dia ni kalo ditolak sikit sure terjatuh..ehehhe....apapun we were glad coz she enjoyed the stay at JB...

To Aim & Azie, Tahniah, kami sekeluarga doakan perkahwinan ini akan kekal selama-lamanya dan cepat-cepatlah menimang cahayamata, boley Syasya buat geng...




more pics at hubby's FP: http://zaimi79.fotopages.com/


Thursday, 31-May-2007 16:30 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan bersama SYASYA ARINA-mix entry

echa drop by amik cupcakes
ila, mai & echa
awisy
View all 119 photos...
Lama sungguh tak update gambo2 syasya, gambo2 ni byk becampur, ada dari camera Mama n ada dr camera Papa...last week blk JB seminggu lebih n pics kenduri akan diupload dlm minggu ni gak...for the time being...ni lah pics rojak yg ada...

i) Pics masa jumpe Echa & Co di KFC Equine
ii) Pics di Lil' Buds Alamanda-Syasya suka main2 kat situ
iii) Pics lepak kat OU ngan Filla & Ayu, pastu lepak ngan Nurul,Meen & Monet (dorang nak pas belated pwesen Syasya)
iv) Pics Mama & Papa- 2nd Anniversary, Oldtown Kopitiam at Cbj & TGI Subang Parade
v)Pics Syasya kat Jusco in Polkadot Pinky jumpsuit


Berjumpa Echa dari JB di Equine Park

Lepak with Filla & Ayu at OU

Damia & Syasya at OU-Syasya senyum nampak gigi nya besar & jarang


Syasya geram tak boley buka compact powder Mama

Syasya at Lil' Buds-Alamanda Putrajaya

Syasya bertocang dua-tp skrg rambut dah kena potong

Syasya at Jusco Equine-pi beli pampers dia

Quote:
Fizzie: Thanks baju tu beli kat office masa ada jualan kat lobby ribbon tu mai tambah sendiri
Moon: Jumpa Echa jap jek dia drop by amik cupcakes ila jek, tmpt bola2 tu kat Alamanda, best tmpt tu, siap ada aktiviti lagi..pi lah....best baju tu mai beli siap, very d cheap one...hehe...muka geram tu papa nya yg snap, mai pon tak perasan adegan tu..eheh...mmg kelakar...
Azie: Thanks Azie, eh soffiya ngan ilyana pon putih melepak lah...
Echa: ehehhe, nanti dtg KL jom pi lil buds ni..
Zizie: tu la tu, dah Mama nya giler pink, asyik pink jekla..nasib dia pompuans..ehehh
sabrina: Hi! salam perkenalan, syasya umur 1thn 1mths +++
Lela: a ah suka dia tmpt bola tu, siap takmo kuar lgk
Nury: tu la tu lenkali kita kuar lunch sesama lagik...sama la balqis ngan syasya tak suka ikat rambut n pakai2 benda kat kepala..mai pon ptg rambut dia....
Wanie: thanks, baju bunga2 ni mula2 nak pakai masa b'day dia tp tak jadik, emm baju ni mai beli kat office..
Effa:ehheh aksi yang tak sudah...Balqis pon kan cam2 keletah dia...
Kak Farah:tu la tu Syasya nyer gigi kelakar tau, besar n jarang..eheh..kalo dia senyum rasa tak tergelak pon ada...byk tambah kwn dr FP world nie...best sgt...
Yana: a ah Yana, tp kami dah potong rambut dia sbb kesian dia panas..ehhe...


Monday, 28-May-2007 07:29 Email | Share | | Bookmark
Happy 2nd Anniversary Papa Syasya!

after nikah pic
last year's anniversary
masa dlm pantang tp celebrate gaks!
View all 6 photos...
Today is our 2nd wedding anniversary...tak sangka pejam celik, pejam celik dah 2 tahun...mmg 2 tahun yang penuh dengan kisah dan duka...dan tak sangka kami telah dikurniakan seorang puteri yang sangat comel...Alhamdulillah...



My Darling Hubby...
I think of you often
And always with love

I think about how hard you work
And how much you do
For our family

I remember the times
You’ve encouraged me
And I see how your wisdom
And caring
Have helped me through

I look back
On favourite memories
That remind me how much
We’ve always meant
To each other
And always will

There are so many times
When I think of you
And feel proud
And thankful
And very lucky
You’re my husband

Happy 2nd Anniversary!

Quoted from Memory Lane card that I gave you this morning...hope u like it...

Love,
Mama & Syasya


Saturday, 26-May-2007 04:27 Email | Share | | Bookmark
Syasya's Belated Birthday-Part 3

 
 
 
View all 162 photos...
Credit to Papa's friend-Faiz Naquiddin-A student of MMU for these lovely shots n thanks for the CD!!! since he's bz with exam, I'm honored to upload these pics for your viewing..Enjoy!






To my beloved friends that published entry on Syasya's Belated B'day Bash, many thanks to you all...I cherish all the pics n your effort, esp to Moon, Israf, Maya, Lenny, Zizie, Azie, Filla, Nury, Azmi & etc..


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net