Happily Ever After...
Photobucket - Video and Image Hosting
By: mai n zaimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 10-Jul-2007 09:02 Email | Share | | Bookmark
Syasya Arina means...

kulit siput...
mama n syasya
pasir bulat2
View all 71 photos...
These pictures were backdated, when we went to Bagan Lalang....the first time we ate seafood there and celebrated Alia's b'day. We don't get the chance to take pics by the seaside coz it's already dark...then we went again the second time when we visited hubby's grandpa at his aunt's hse.

We thought that Syasya will love the sea...running on the sea shore barefooted...but vice versa she was so scared to put her legs on the sand....may be 'geli'...huhuuu...recent development mmg particular about stepping on anything....asyik suh me n my maid bersihkan kaki dia kalo ke dapur atau dia sendiri yg jatuhkan biskut...sabor jeklah, pening Mama...pastu lama betul tak citer development dia kan?

So now...let's check her latest development:-
-dah pandai bejalan, asyik ke hulu ke hilir dlm rumah
-pandai minum pakai straw or minum dlm cawan....suap mkn sendiri n suap orang...tp byk gak tecicir tak masuk mulut...eheh....
-pandai sebut Papa, Mama, Amik, Nak, Tanak, Kiss...
-sejak Mama tunjuk how to brush teeth, suka sgt main ngan berus gigi konon2 gosok...
-suka tgk cartoon n iklan semestinya iklan TV3 tu...
-suka pakai tudung Mama bila Mama blk keje...
-dah pandai salam n cium tgn orang n said bye-bye...dah tak nangis bila Mama nak pi keje cam selalu dulu asyik nak itut jek....
-skrg kalo mandi kat pool tak mo duduk dlm floaties dia cam masa baby dulu...huhuu...
-sgt clingy ngan Mama...Papa n maid dah turun takhta...ehehe...manja sgt..i like...
-suka angguk2 especially bila dengar music, masuk keta terus angguk2
-cium bila kita suh dia kita sebut kiss or sayang....cair time nie...
-bila suh tunjuk gigi dia akan tunjuk gigi n senyum..."nampaklah gigi dia yg besar tu"

Skrg ni penyakit 'M' Mama dah tiba, Mama rasa teramat berat nak update FP and ada tugasan yg diberi oleh Munirah & Nury...tak buat lagi why we name my lil' girl Syasya Arina...ok now let's settle my task







Quote:
Mama ni mmg teruja nak sgt baby girl coz Mama ni anak sorang n ada 5 adik lelaki so idup Mama ni teruja tgk baby girl n kalo cousin yg pompuan mmg Mama rajin layan dorang, ikatkan rambut belikan hairclip n 'pink'kan dorang....that's why bila dpt Syasya ni mmg Mama suka nak girlishkan dia abis-abisan..eheh....ok balik pd Syasya...nama tu bukan sbb Mama minat Shasha Elite tu tau...no way! tp kalo putih melepak cam dia ok gaks Mama tgk dlm buku nama Islam, Syasya tu bermaksud "beseri-seri" sedap kan? supaya Mama selalu tgk Syasya Mama happy n Mama tenang....Opah Syasya kata nama Syasya nampak cam ngada2 jek, ye lah sbb dlm tv n semua tu Syasya selalunya wataknya gedik2 kan....tp for me Syasya cam manja jek....I like...lgpun dlm buku Islam dah ternyata maksudnya baik....lgpun sbb muka Mama ni selalu cam org ada masalah negara, pastu org tanya naper tak namakan 'Mai'....sbb Papa bukannya Meor....lgpun "Mai, Mai...." lama2 'Mamai' anak Mama ni, coz Mama mmg kengkadang blur...selalu bila anak nama panjang sgt org tend to pendekkan, like me people call me 'Mai'...kalo Adilah tu adalah maksud...so Mama pilih nama yg pendek n senang disebut, Syasya kan simple....."Arina bermaksud cerdas, supaya anak Mama cepat pick-up n pandai.....This two combination means my Lil' Princess ni Yang Beseri-seri dan Cerdas, a child that brings happiness in our life....at first Mama suka nama "Alia Natasya" coz nick tu Mama guna masa chatting ngan Papa dulu...nama tu lah yg membuatkan Papa tegur Mama..tp masa tu ramai pulak kawan2 yg namakan anak Alia....so kami tak jadi amik....tapi kalo anak kedua ketiga maybe diconsiderkan....kalo lelaki minat nama Afiq coz plate no.keta AFQ....Harap2 Syasya Arina sukalah nama yg kami pilihkan ni, takdelah comment....dan semoga membesar menjadi orang yang solehah dan disenangi semua orang....

ok Moon n Nury....hope u satisfied....thanks for tagging me...ni ada entry blog masa tanya kawan-kawan nak pilih nama apa for our little girl:-
http://happy2getha.blogspot.com/2006_02_01_archive.html

I want to tag:-
Mummy Syahmi
Mama Aisy
Mama Dhia Zahraa
Mummy Awisy & Kak Yong
Mama Aleeya

TAG MODE: Firstly you leave their blog and post link and add to the list below and secondly you let the blogger you want to tag know that he/she has been tagged by commenting in his/her blog or etc



Tuesday, 3-Jul-2007 14:59 Email | Share | | Bookmark
Syasya and friends...versi Syasya

happy sokmo
belajar menabung
ok mari kita menabung
View all 68 photos...
"Last weekend Mama bwk saya jalan-jalan bersama kawan-kawan Mama...saya rasa sonok sgt kawan-kawan Mama tu ada anak-anak seangkatan ngan saya...Yippeee...

Hari Sabtu, Mama first time try main futsal...mmg kelakar saya tengok sbb Mama kaki bangku, but at least she tried...nak kena la exercise sikit-sikit, kalo tak kurus pon dia kata dia nak sihat...saya tak kisah Mama saya chubby sbb saya suka cubit pipi Mama saya...cuma kadang2 saya cakar2 sekali, saya rasa sonok...tp dia kata sakit, "Sakit ke Mama?" ..masa Mama main futsal, Mama n kawan2 terjerit-jerit jek lebih, saya yang dengar ni naik risau n takut sbb ingatkan Mama gaduh ke ngan kawan-kawan dia...rupanya tidak...huhuuu...pas main bola pi umah Mummy Syahmi, Auntie Ila ajak kami lunch kat umah dia...best gak sambil tu leh saya main ngan Syahmi...

Ari Ahad Mama bwk Syasya jumper Auntie Zizie & Auntie Farah kat A & W OU..ada Izzah n Fenriz..sonok gak jumper dorang tp Fenriz tak bape sihat, cian dia...Izzah pulak cool jek, dia suka kat Uncle Sam...emm pas mkn kat A&W kami jalan2 jap pastu kami balik...

Emm itu jeklah citer hujung minggu lepas saya....citer saya dan kawan-kawan saya...nanti kita jumpa lagi ek kengkawan....Hugsss...





Saturday, 23-Jun-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Happy 2 yrs old Damia Nor Bahirah & OU

 
 
 
View all 59 photos...
Ari Sabtu yg lepas kami ke OU utk carik b'day pwesen Damia yang ke 2 tahun, patutnya minggu dpn tp ada hal kena buat this week. Kami dpt tau Jumaat mlm, so Sabtu tu kelam kabut la carik pwesen. Janji ngan Ayu kat OU...pastu ada amik pic ngan mascot 'Merdeka' tak pasti tp charity utk diletakkan gambar pd flag utk disign oleh our PM. Disebabkan Syasya teruja, Mama pon menderma n amik gambar skali..ehhe...Syasya pegang2 lagik 'tiger' tu...dia tak takut...dah pas amik gambo pon tunjuk2 nak pi sana lagik...skali dah la ek Syasya kopak lak Mama kena derma byk2 kali...huhuuu....

Pas maghrib kami ke umah Meen di Gombak.Birthday Damia yg ke 2thn, respect kat Meen coz dpt kendalikan majlis walopun last minute. Ada BBQ...sedap tau lamb dia...ehheh....tp kami terpaksa bergegas coz hubby keje mlm tu... tak smpt borak panjang ngan mimie, filla, ayu, meen, monet n lain2...sedih sgt...tp nak wat camne kan....kalo rancang awal2 boley hubby amik cuti ke tukar ngan member. Kelakar coz Mai la yg sibuk2 suh Meen cpt2 buat cake cutting coz nak balik...boley cenggitu? takper ek Meen...ehehe

To Damia, Happy 2 yrs old B'day, semoga di murahkan rezeki, sihat dan menjadi anak solehah bila besar nanti...To Meen, thanks for the invite...





Monday, 18-Jun-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Blk Kg-Part 2 (Ipoh & UK)

sungai batu
oops..jaga2
tu tu papa...
View all 65 photos...
Walopun kami blk sabtu sampai isnin, tp mmg occupied, kalo bole semua tmpt nak pi, nak buat, tp yg paling penting kena blk kg menjengah opah kat Ulu Kenas,Kuala Kangsar, she's the only grandma i have, yg lain semua dah pergi ke Rahmatullah...kira dia pun rindu nak jumpa cicit dia...pas mkn tghari kat kg, Mama beria nak bwk Syasya merasa mandi sungai...Sungai ni Hutan Lipur Ulu Kenas, asalnya tmpt ni masa kami kecik2 dulu mmg takde ramai org, privacy n bersih sgt...skrg ni dah jadi hutan lipur, ramai la org sikit...tp musim pon asyik ujan so Mama n Papa bwk Syasya kat bhgn atas kat tmpt yg agak cetek...airnya sejuk giler, cam ais..ehhe bkn Syasya jek sejuk, Mama & Papa pon, Atok n Opah Syasya pon tak jdk mandi manda..eheh...eeheh apapun Mama smpt gakla lepas gian..

Kami balik Ipoh petang tu, kejap jek pon dlm 35-40mins jek...blk Ipoh, Isnin Opah Syasya amik EL ehheh, kata tak bape sihat, rupe2 nya dia nak bwk cucunya pi Tmn Dr, ehhehe...tgk ikan...overall mmg best lah...rasa rindu kat famili terubat sikit...gambar ada yg Papa amik, ada yg kelakar tu Mama n Opah yg amik...pakai 'slr' ni kami kekok sikit..huhuuu...







Sunday, 17-Jun-2007 04:51 Email | Share | | Bookmark
Happy Father's Day

3 great Fathers
We love u!
To Abah & Papa (Hj.Meor Adlan b.Meor Hashim, En.Mohd Zin b.Mohd Juki & En.Mohd Zaimi b.Mohd Zin)

"You're the greatest kind of 'Dad' any daughter has ever had…we're blessed to have such wonderful fathers...we love you so much..."

Love,
Mama & Syasya



p/s: sorry for the late entry...we'll always love you, in fact every day...


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net