Happily Ever After...
Photobucket - Video and Image Hosting
By: mai n zaimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Saturday, 18-Aug-2007 06:21 Email | Share | | Bookmark
Happy 28th Birthday to Me!!!

make a wish-walopun mamai br bgn titun
the lovely cake
one happy family
View all 25 photos...
Last Saturday was my birthday...We went back to Ipoh on Friday night and arrived quarter to 12am. It was raining and we arrived quite late. We went back coz 18th was my bestfriend/ neighbour/xhousemate's wedding, Shima, pilih tarikh on my b'day, i'm sure she'll never forget my b'day after this!

Upon arrival, everyone was happy to see us, especially my parents who're longing to see Syasya...semua dah rindu kat dia...takde apa yg pelik mlm tu coz semua cam dah nak tido pun ada, maklumlah dah lwt, Mama Syasya pun mamai coz ngantuk tetido dlm keta...Syasya plak terjaga sebaik sahaja sampai Ipoh, pastu tgk ada a few meja yg berlapik...tapi tak tanya pun Mak untuk apa lapik2 meja ni... me suspicious? naah...pastu Abah cakap ni dah kol 12am nih birthday Yong lah ek? I smile, then tetiba hubby bwk kek dr arah dapur ke hall, siap pasang lilin n nyanyi lagu....uiks i'm speechless, rerupanya my hubby pakat with my brother n family...patutlah sampai2 jek Abang ke blkg, Mak pun nampak sibuk, tp ingat Abg ke toilet n Mak sibuk siapkan tmpt tido...rupa2nya ada agenda, my bro-Adhwa mmg keje kat SR...so my hubby dah make arrangement with Adhwa...he chosed cheese choc, one of my favorites...pastu my parents bought some satay....my uncle-Ayah Ba and auntie-Wah pun join sama....

I'm so touched... Why? coz Hubby Mai ni mmg jenis pendiam sikit n susah nak tengok dia berborak with my brothers, borak sikit2 adalah, dorang pun segan sikit ngan dia, may be respect lah...tapi seeing his effort n dia tak malu nyanyi birthday song for me infront of my family...rasa amatlah terharu....special thanks to my family...for being such a 'sport'....thanks for the effort in helping Zaimi coordinating the suprise party....besok masuk bilik pulak, I saw a lilac envelope, ada birthday card for me n 3 bijik ferrero roche...Choc tu he once gave me during our 1st date dulu...so kira trademark kamilah..huhuuu....wording card mmg meaningful....airmata dah bergenang masa baca.....I'm blessed to have a very loving hubby, Alhamdulillah.....however, this year I didn't get roses as I used to, dari jadi awek sampailah jadi bini mesti ada roses....tapi Hubby kata dah malam sangat n tak sempat, lgpun kat atas kek tu ada 2 biji bunga icing..katanya..huhuuu ok lah..asalkan dia tak lupa my b'day udahlah...besides that I got 2 pairs of shoes from him...tapi itu dpt advance b'day gift for me to teach kat sekolah..need flat shoes for teaching...kasut yg proper semua tinggi2.. thanks Abang...I love you n thank you for loving me...thanks also for the entry in your FP I love the editing..




Quote:
To everybody who sms'ed me-Arfah, Acun, Nono,Aizat,Zura, Kak Muffy-Firas & Khalis, Filla, Ayu, Yee Wei, Moon and semua2lah, thanks for your thoughtfulness...oops I also rcvd a few missed calls frm Mimi...thanks...musti nak wish tu 'perasan mode'...sowwy tak dengar ada incoming call....

email-greeting card-Nury (The 1st person to wish me)

FP entry-Shikin and yg lain2 yg bagi comments ...really appreciate it tak sangka I shared the same birthdate as KC..ada harapan jadik great shooter cam KC ke? mana tau sbb d.o.b sama ek? not forgetting to Gee-who shared the same d.o.b as mine....



Saturday, 28-Jul-2007 08:19 Email | Share | | Bookmark
Syasya,'D' Town & Kampung Girl & Ariana's Birthday Bash!-mix

kat umah
with Mama's PC
org duduk dia pon nak duduk
View all 80 photos...
Mix Pictures of Syasya at home, at alamanda with Moon & Co...plus Mersing & Ariana's b'day bash pics.

Last Sat, we went back to Atok & Nenek's kebun at Mersing...ramai yang balik sama coz dpt tau si genit Syasya ni ada..Kak Lin all the way frm Singapore sanggup naik bas with her kids to JB utk saing ngan Kak Yati blk ke Mersing...huhuuu reason to be Syasya akan beraya di Ipoh dulu tahun ni and S'pore cuti Raya tak lama....We had great fun...tp buah tak byk cam dulu...durian 2-3 biji je jatuh coz 'org kuat aka gajah' masuk kebun...huhu..gerun time hubby bgtau tu...mlm tu plak kami tido di balcony...yg mengadap langit yg mmg terang benderang dek dilimpahi cahaya bulan..mmg cantik view mlm tu....tp cam2 gak lah yg aku tepikir kot2 tiba2 org kuat tu menjelma kat balcony tu..or benda yg terapung2 kat langit...mmg kuat imaginasi aku...selalu kami2 yg pompuan tido kat dlm..tp hubby kata kat luar sejuk..best...huhuuu....but it was worth an experience coz sedar dah subuh n takde lah benda2 yg aku imaginekan tu...

Syasya cam happy kat sana...dia jln2 tp kena gigit kerengga besor...gelabah Mama bila dia jerit tiba2 dah agak dah..tarik suar dia tu haa...kerengga oren tu...sapu mopiko n blk minyak gamat...mmg Mama dah equipped beg Syasya ngan semua2 tu.. , takper biar Syasya ni tahan lasak n tak lembik cam Mama dia...huhuuu...Abah mmg rajin melayan cucu2nya, budak2 S'pore tu bwk buku komik "Lat the Kampung Boy", pastu suruh Atok carik upih, nak buat tarik cam Lat buat, suh buat senapang kayu...kelakar gak, Abah carik gak upih tu, senapang tak smpt buat...biji getah takdek...siap Safuan ckp nak bwk blk upih tu ke S'pore..Kak Lin ckp jenoh lah nak menjawab nanti, pastu Safuan jwb "bkn dangerous pon"...iyolah tu nak masuk ke S'pore blk nanti leceh..huhuuu....mlm Abah layan cucu2 main meriam buluh(paip), kami semua terkezut2 lah mlm tu coz bunyi dia alahai...tp Syasya rileks jek....yg main bapak2 budak..t'masuklah Papa Syasya...nak marah pon tak ley..dah mcm Raya pon ada....pic main meriam tu ada kat camera Papa, dia lom upload....pastu Abah aka Atuk Syasya byk tebang pokok rambutan coz nak tanam kelapa sawit, alahai sayangnyer...dan ada ura2 nak jual kebun tu...sbbnya kami2 semua tak dpt blk selalu n tolong Abah n Mak, luas gak kebun nie..dan satu rumah ni jek tau dikelilingi kebun, rumah orang2 lain jauh-jauh...tabik spring kat Mak sbb masa Abah pi surau sorang2 jek... Anak2 semua sayang kat Abah n Mak, suh rehat jerk sbb mmg penat giler buat keje kebun ni, tp selalu org tua mmg tak ley dok diam kan..tak kuar peluh..sbb tu dorang sihat...tak cam kita dok mengadap komputer jek, tak kuar peluh...kami mendoakan yg terbaik buat Mak & Abah..I'm so lucky to have a very loving PIL...sayang Mak & Abah...ni lah membuatkan aku betambah rindu kat Mak & Abah aku kat Ipoh...

Balik dari Mersing, we dropped by at Ariana's Birthday Bash, ingatkan sempat sampai before cake cutting, tp disebabkan hujan lebat tghari tu, kami sampai lambat...sorry Shikin coz dtg lmbt sgt...tp at least sampai gak ke umah Shikin, kalo takde hubby Mai mmg tak sampai ke sana kot, ingat sempat gak jumpa Mama Kasih, Mama Fenriz, Mama Balqis n lain2lah..tp tak sempat, sampai2 nasib ada Hyza & Zubye n Ein..yg lain2 tu tak bape kenal..huhuuu...to my lovely hubby....thanks coz melayan kerenah wife Abg nie...

To Ariana dearie, Happy 2nd birthday, semoga murah rezeki and panjang umur dan membesar menjadi anak yg cerdik pandai dan membahagiakan kedua org tua...not forgetting "Congrats" to Shikin for the lovely "Barney Theme" arrangement....mmg kek, deco n semua2lah cantik esp baju your little angels tu... Arisha & Ariana look astounding that day...


Mersing Pic-collage by beloved Hubby-http://zaimi79.fotopages.com/


Photo's courtesy frm Zubye-http://babyirfan.fotopages.com/


Us with Mak Pengantin n Pengantin


Syasya in Purple at Ariana's b'day-Pic courtesy frm Zubye


Mix Pictures-Cheeky Girl/Ustazah/IT Savvy huhuu....

Quote:
Lagi satu Mommies2 semua, need a big favor frm u guys...ada tak sesaper yg penah buat thesis related to Education, my topic is "The Influence / effect of SES on students' reading habit in Sek Men...", masa bagi tajuk ni cam confident jek, skrg ni dah cam buntu, tak tau nak teruskan camne, kalo tak submit end of Sept, kena drag lagi satu sem utk siapkan thesis jek...huhuuu...6 more months...pastu sem ni Mama Syasya kena buat practicum 'teaching English' subject at one of the Secondary School at Shah Alam, belari2 anak lah Mama Syasya ke office dan ke sekolah, rasa menyesal amik TESL pon ada, tak sangka kena gak buat practicum cuma dipendekkan selama 4 minggu, eventhough part time student..sedih betul...rasa stress pon ada...my 'Uni' mates last sem ajar nite class-adult student jek..this semester dah tak boley pulak...frust...nasib Boss understanding, coz dia tau dah berapa lama aku study part time ni...thanks kat Kakak kat Ofis yg sudi coverkan aku, kesian kat aku ni ha,bayangkan nak abihkan degree jek 5yrs+ "gilor aper"...tp akan ku usahakan juga utk abis..biarlah lambat, asalkan selamat"...so those yg kesian or nak hulurkan thesis/info for my reference silalah email pd maizatul@tmnet.com.my. Jasa kalian amatlah dihargai


Sunday, 22-Jul-2007 03:05 Email | Share | | Bookmark
A gift from the heart & Winter Moments of Warmth

yey! gift for me?
frm Mummy Izzah
this one for Damia
View all 120 photos...
Backdated pics:-

Event 1: Thanks Kak Farah (Izzah's & Co) for a belated birhday gift for Syasya Arina. Tekezut pon ada bila terima a big box at office...actually ada 3 kotak semuanya, one for Damia and the other one for Zahraa, insyallah I'll pass to them once I meet them. It really touches my heart...thank u so much for your thoughtfulness and friendship...Love u n Izzah!Hugs!

Event 2: Photoshoot for winter time contest...it was such a memorable experience, thanks Munirah & Co, we were pretending the wheather was cold....actually it wasn't..huhhhuuuu...trying our luck for a photo contest...wish us luck guys!!! Isk asyik nyakat2 kiss Syasya jerks...tp ada skali tu lari2 telanggar Syasya..eheh apa lagik jatuhlah minah tu..eheh...nanti Isk, Syasya tak master lgk break sbb bdn dia kalo dilanggar cpt melayang... tapi pastu dia okey blk, merajuk jap jek...







Quote:
Munirah: Eheheh, sonok ngan Moon & Co, sporting, buat keje giler ni..
Filla: Ehehe, ni waktu pagi di Putrajaya, contest tu tak ckp pon mesti kat oversea just dia suh pakai winter clothes..acilah tu...
Rita: Tu la tuuu, oversea buatan tu..
Zizie: Pasni kalo kita org buat keje2 giler ni kitorg ajak sesi begambo sesama...insyallah, ngan LAIN ke...
Sofu: Sweet ek dorang be2? ehehhe
Effa: Thanks...
Mama Jannah: Pic biasa2 jek, org barat mana nak tgk ? ni contest dlm negeri jek..ehehh Insyallah...
Wati: Huhuu mmg panas dah lama2 tu...kelakar kan...saje suka2 Wati, kalo tak menang pon takper..Thanks for the wish...
Echa: Insyallah kalo menang ley la pi holiday!!!




Saturday, 21-Jul-2007 16:49 Email | Share | | Bookmark
Dhia Zahraa, Emir Aqif & Emir Afiq 1st Birthday Bash!

we're ready!
iklan gigi-tunjuk gigi!
my sweet lil' gal
View all 81 photos...
Backdated entry, before Mama & Syasya demam aritu...pics was taken on 15th July, 2007...

Syasya & Co attended Dhia Zahraa 1st birthday party...it was a blast! food was great...Noddy cake pun cute...pandai Mama Zahraa pilih cake...walopun preggie tp masih teruskan hasrat wat Aqiqah & Zahraa's 1st B'day...mesti rasa lega bila niat kita dah sempurna kan? I'm happy for u...sorry coz Syasya & Co sampai lmbt, Papa Syasya keje...but we wouldn't miss this b'day bash walopun hujan, walopun Mama drive coz Papa penat n lunch dlm keta..huhuuu, we were glad that we managed to join you guys...hehe sampai Mama tekunci bibik dlm keta lah sbb terover excited.... kelakar bila org tanya anak saper dlm keta tu? aku pun tengok anak aku ada aku dukung, rupa2nya bibik masuk blk amik brg aku tak perasan..bole gitu?diapun panik tak tarik lock dr bhgn depan keta, eheh kecoh jap.....sowwy bik!eheheh...pas kenduri umah Mimi kami ke umah inlaws Chidot plak...coz dgn tak sengajanya tarikh tertindih...it's okey yg penting kita ENJOY!!!

Emir Aqif & Emir Afiq sangatlah cute n hencem, idung terpacak gitu...Papa Aqif & Afiq plak dok bekenan ngan Syasya, so apa lagi, jommm kita berbesan...huhuuu semuanya Mama Syasya nak chop! jgn marah ek semua....jodoh, ajal maut tu di tgn Tuhan kan... ni pun bkn zaman dulu2 nak kenen2...tp sajer buat lawak2 n nanti bila anak2 dah besar mesti dorang shy2 cat bila berjumper...mioww.....prrrr....

Anyway, Syasya & Co mendoakan yang terbaik buat Dhia Zahraa, Emir Aqif & Emir Afiq...semoga menjadi insan yang soleh & solehah...murah rezeki dan membahagiakan kedua ibu bapa masing-masing...Amin...





Quote:
Filla:Huhuu...Filla yg 1st bg comment ek?heheh nak dijadikan citer, masa dkt2 nak sem akhir kita dok seumah kan?dok kat kondo sri mahligai, ramai wooo dok seumah...havoc la time tu, kena plak kena praktikal pastu xyah belajor, mlm asyik merendek jek, siang swim, pastu mkn kat kedai auntie sri mahligai tu kan?eheh matahari lime juice, char kueytiau, pergghh...suka2 ati jek....mmg ada citer kisah suka & duka tp itu yg mematangkan kita dak gitu?ehehh mmg 'notti 2' kita semua time tu, pastu skrg dpt lak anak pompuan..huhuuu kalo dia trick kita sure kita dah tau ye dak?tp tak tau bebdk zmn skrg lg byk auta dr kita dulu... takper challenge tu...ko kan ratu xrel..hehhe tp aku 'suspect' kat ko lah sbb blur2 ko pun kira berjaya dpt jdk ratu xrel! aku ngan ko sama2 blur gitu..'penyakit pun sama'-ehehh ko jek tau penyakit kita tu..

Mimie:Mmg betul tu, kita ni 5 serangkai kan? tp ko mmg hebat coz ko mendahului kami semua..cuma chidot tak termasuklah sbb dia sekali buat 2 kuar..pasal rexxxxxers tu..sampai skrg study ni aku camtu ko tau tak? cam tekena badi pon ada...eheh buat degree pon lembab...takper bior lmbt asal selamat...heheh

Zizie: huhuu...Zz tak baik tau gelakkan Mai..eheh kengkadang tu mmg automatic jdk blur, ehhe, Zz jgn tak tau Filla yg nampak brutal tu pun Minar blur...cubalah bagi kami map n carik jln..mmg gerenti sesat, dok jln ke tmpt yg sama pon kengkadang blur...baju Syasya cantik2 ke Zz? taklah biasa jek, Mai tak leh go for branded sgt, budget terhad, so byk mix n match..konon2 kreatif...xde brand kalo cantik pun Mai rembat, ehehh kalo perasan baju Syasya n clip dia balik2 tu jek, cuma tukar2 mix n match jek.

Nury: Thanks Nury...baju2 Balqis pon lawa2 lah...huhuu..identiti? Mai pon tak sure identiti Syasya aper, maybe a bit girlish, tp kengkadang Mai cuba tukar dr dress ke suar..tp suar jeans dia tak byk sgt...so byk tukar top dia jek...

Mas: Cantik ek baju putih sexy Syasya tu? Mmg Mai suka sgt baju tu, masa nak beli tu pon kena warning ngan "Financial Controller" ya ampun Pak-jgn marah yer- murah jek Mas tak sampai rm20 pon, Mai beli kat flea market d Curve, beli aaaa....Lenny pon bekenan, Mai tak kisah kalo sama..bukan custom made pon, sesaper bekenan silakan beli ek?

Lin: Thanks Lin, aku doakan cpt2 lah ko jugak menimang cahaya mata, usaha tangga kejayaan, tp kalo seek dr expert lagi bagus...kwn aku ada yg bila dah jumpa Dr. alhamdulillah pastu dpt...cubalah ek?...semoga buss ko maju...

Ina: thanks Ina, anak teruna awak pon comel...baby yg akan dtg sure comel gak..

Munirah: eheeh thanks Moon..alhamdulillah really hope our friendship will last forever....Bibik? eheh alhamdulillah mmg dia sayang sgt ngan Syasya, kalo Syasya selsema pon dia isap tau, rasa cam sedara sendiri dah dia tu....eheh..dimana akan ku cari ganti maid spt dia thn dpn?


Wednesday, 18-Jul-2007 11:04 Email | Share | | Bookmark
Swimming with Aleeya & Co (mix entry)

 
 
 
View all 24 photos...
Gambar swim2 ni dah lama 2 weeks back kot...masa ni kami dua-dua sihat...recently cuaca yg hujan n panas ni buat Mama demam lak, x ley swim-swim lagi...Syasya suka main air, tp skrg ni dah takut dok kat pelampung...Mama n Papa beli floaties pink tu masa kat Kuala Kangsar, tak smpt nak pakai...yg kuning tu pun adik takmo duduk lagik..huhuuu...takper akan Mama usahakan pujuk Syasya supaya berani dok atas pelampung seperti dahulukala...To Anne & Israf, thanks di atas layanan mesra korang..sedap teh tarik n sandwic tu...



Aleeya & Syasya, beza dua minggu jek....playing together after the swim2 session.

More Pics at :- http://israf.fotopages.com/

Quote:
Syasya is unwell, dia demam sbb terjangkit Mama yang demam...Mama dah kuarantin dok dlm bilik n avoid dr tido ngan dia tp nak wat camne dia dok cium2 Mama gak, tak bagi merajuk...mlm td dah dmm panas...Doakan Syasya cpt sembuh ek semua...pending update ..


Quote:
20/7/07-Thanks pada semua yang mendoakan kesihatan Syasya n Mama nyer, alhamdulillah I'm back to off today, n Syasya body temp dah tak tinggi sgt, kata my helper dah tak panas. Papa pun ada kat umah pulak monitor Syasya, Hug & Kisses to All-Thanks


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net