Happily Ever After...
Photobucket - Video and Image Hosting
By: mai n zaimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 12-Sep-2007 02:33 Email | Share | | Bookmark
Mix Entry-Birthdays, Farewell, Outing...

Syasya at Baskin n Robbins
 
 
View all 76 photos...
Lama sungguh x update FP nih, tak smpt coz Mama Syasya skrg ni tgh wat thesis yg tak siap2 tu...tp alhamdulillah nampak gaya ley siap gak this semester....doakan yer Mommies semua, nanti byklah masa untuk Syasya pas Mama study nih....skrg ni kena gak nyorok2 waktu nak buat assgmt coz Syasya dah suka dok atas riba n tekan2 keyboard nih..huhuuu...dah byk akal dah dia tuh....lgpon Mama Syasya baru2 ni batuk teruk, selsema....ni pon x abih betul2 lgk.....so nilah akibat dah lama x update, semua event cramped dlm satu entry..aci lah ek.....

1st Event- Jln2 kat D Curve ngan Syasya...

2nd Event- Lepak2 ngan kengkawan, last minute plan, masa ni kebetulan Chidot turun KL, Ayu plak nak pindah JB....pastu calling2, blk dr b'day Aishah, anak Kak Faridah, pic xde sbb camera Mama wat hal lgk....over expose kalo terang...pastu kami ke d curve, mkn kat Manhattan Fish....yummy.....pastu jln2...rindu kat Ayue & Aisy....dulu dekat tp jarang jumpe, apapun absence makes the heart grow fonder....

3rd Event-B'day Lil Izzah....Izzah sgtlah feminine setelah memakai dress yg Zz hadiahkan yg dibuat khas oleh Shikin...terselit plak clip tu....mmg sweet sgt,terserlah ayu...Syasya plak Mama pakaikan baju yg Kak Farah adiahkan masa b'day Syasya dulu, jenuh gak Mama ni pk baju mana yg ley match.....masa tu Kak Farah buat kat Mc'D dkt2 area Ikano...tp kami tersesat..eheh nasib smpt sampai on time....pic byk cilok dr Cyberphotog coz aritu Hubby jdk official photog...so Mama pon x amik pic sendiri, lgk pon masa tu tak bwk bibik....selalu kalo p b'days yg kat tmpt2 camni x bwk bibik sbb takut food limited, kesian bibik kena tinggal, byk kali gak dia tepon tanya Syasya ok ke Puan.... risau betul dia...sure la kita jg betul2..anak kita ye dak....tp dia pon sunyi kat umah kalo sowang2....emm kira bibik ni dah cam part of the family....lega sgt dpt yg reliable....wish dia ada sampai bila2 tp apakan daya...nxt year ujung bln 6 contract dia abih pastu dia pon ada family n mak kat saner...huhuuuu wish Syasya will be in good hands kalo dia dah takde nanti....tepaksalah antar ke nursery, lgpon Mama n Papa dah abih study nxt year....insyallah....pray for the best...

B'day Izzah kat Mc'D tu mmg happening giler walopun crowd tak ramai, I must say it was the most 'happening' birthday bash....semua lah sporting sokmo.....dah tak segan silu.....ehhehe mmg rasa rapat lg hubungan masing2 coz tak ramai kan....pastu Syasya mmg suka ngan Maskot Birdie tu, siap kiss Birdie n tak bg Birdie tu balik...ikut sampai ke kitchen ha.....ehehhe kelakar lah Syasya nih...to Kak Farah & Kie, thanks for inviting us.....we had great fun! Yeah!

4th Event- Daniel's b'day....masa ni ingatkan tak dpt pi sbb Papa keje time nih, tp Mummy Syahmi n Mummy Balqis ajak saing, memula ingat nak pi Mommies jek, alih2 Daddy Syahmi dpt ikut so Syasya & Co pon tumpanglah ke sane....pi saner mak aiii.....sangatlah teruja tengok deco yg amatlah cantik.....fresh flowers everywhere....Daniel sgt hencem siap pakai tie...Nuraz pon sweet sgt sedang lena.....endui Nuraz n semua2lah teramatlah cantik....thanks Raz for inviting Syasya & co!to Ila & Poek, thanks for the ride...


Aqif & Afiq-adorable twins

Izzah's 1st B'day..Yeay!


Photoshoot-'Shirt-Lain'

Daniel 2nd' B'day...

Pic w Raz n FP Mommies

Syasya with roses


Tuesday, 11-Sep-2007 14:49 Email | Share | | Bookmark
Happy 2nd Birthday Iskandar!

Zaimi pakai camera Moon,so saya pakai camera Hubby
Yana, Me & Ila....
Best Buddies Always
View all 35 photos...
Emm, entry ni cam dah sgt terlambat..tapi tak kira nak post gak...eheh walopun pictures semua hasil dr mencilok dr FP Hubby, Moon, Ila, Wati...Zaimi aritu jd official photog of the day so Mama ni mmg x bwk camera....lgpun aritu Mama x sihat, batuk2 teruk...eheh..Syasya & Co mengenakan baju ikut theme merdekalah aritu...Merah + Putih, nasib dress Syasya tu masih muat cuma sedikit singkat...

To Moon & Co, thanks for inviting us and make us feel at home.. mmg buat cam umah sendiri pulak..eheh amik air masak lah apa lah....ehhe yg dtg aritu pon best...time2 nilah nak beramah mesra dan merapatkan ukhwah sesama kita....

Dearie Isk, Happy 2nd B'day, semoga menjadi anak yang soleh dan abang yg baik buat adik yang bakal lahir nanti..Amin!







Sunday, 2-Sep-2007 01:57 Email | Share | | Bookmark
My Best Friend's Wedding~18th August, 2007~Ipoh

Shima-my lovely friend
Lia, adik pengantin
Helmi...
View all 71 photos...
Sowwy ek Shima & Helmi sbb lambt sgt load pics wedding korang nih..Mai totally bz n ada byk pending entry.. sowwy Mai tak byk tolong pon, ni tlg amik some pic jek, dulu Shima siap tlg buatkan sirih junjung hantaran Mai lagik...utk pengetahuan semua, she's my childhood friend, my neighbour-blkg umah jek, my xhsemate dan mmg baik sgt orgnya...she's one of a kind, Helmi sungguh bertuah dpt kwn Mai ni tau...Mai ni pun byk sgt kwn baik, rasa semua lah kawan2 Mai ni yg special... ...tgklah ek pic yg x seberapa dari kami berdua...tu Yong edit biasa jek, nanti mintak Zaimi tlg editkan ....hopefully u like it, nanti Mai burn dlm CD key....emm miss Ma...kan best kalo dia dpt join sama kan?....

Lastly, MAY YOU LIVE HAPPILY EVER AFTER...dan cepat2 dikurniakan cahaya mata





Selepas dinikahkan

Kawan2 Shima..dan saya

Our Happiness-Shima amik berkat baby Syasya

"Mama....Air!"....


Saturday, 1-Sep-2007 04:15 Email | Share | | Bookmark
Syasya 1 year and 4 mths old, 1 week, 5 days old

jelingan manja
aksi puzzle
alamak kantoi gigi jarang n senget
View all 90 photos...
Entry ni pending coz Mama too busy, she forgotten about this entry coz sambil buat assgmt Mama update FP ni, tapi ramai yg dah comment....lg satu digital camera rosakyg Papa adiahkan kat Mama tu ada prob lak, kalo siang dia overexpose kalo ada cahaya...sedih sgt...kejap jek tahan..huhuuuu nanti kalo Papa Syasya ada job, camne nak amik pic Syasya..sure patah kaki..huhuuuu

So entry ni to BE CONTINUED....

Ok arini Mama dah abih download....

-1st event kat umah-jelingan manja

-2nd event kat Kelab Tasik Cyberjaya, Mama survey price nak ke gym n pool, terserempak org panggil2 syasya rupe2 nya ada mommies yg tgk FP Mai n kenal Syasya..Pas lepak kat situ lepak kat Oldtown Kopitiam area situ...

-3rd event- pi ikea Mama teringin mkn Daim slice tu...sedap sgt rasa coklat...blk tu pi Yankies Hut, Yana & Co belanja sempena Yana 's b'day....n their anniversary..cayalah..thanks

-4rd event- tgk acara fireworks festival ngan aleeya n co, blk singgah gak oldtown kopitam..






Quote:
At 1 year and 4 mths old..Syasya dah pandai mcm2...vocab pon dah betambah, tang sebut Mama...or Papa...tu mmg lembut sgt n very d manja like...cair Mama...dia mmg lancar sebut Mama, Papa, Bik, Air, Nak, Tanak, Tok, Meow,Baby, Bye2...n etc...dia suka main panjat2 perut Mama/Papa sambil belakun naik kuda, yg tak tahan bila dia diri atas perut n buat2 jatuh, naik senak perut nih.....mmg byk akal dia....tp dia ok lah, not that naughty..but cheeky....pandai mkn sendiri/sup...suka makanan org besar...tapi sampai skrg tak suka diikat rambut dia...dah pandai salam n cium tgn or kiss pipi, selalu dia suka sua pipi dia...dah pandai goyang2 bdn n enjut2 kalo dengar lagu, mmg agak garang coz kalo kita tido sblm dia, dia akan cakar muka kita, kdg2 berbekas, kdg2 bibik cakap dia hempuk muka ngan botol susu... aiyorkh...ganas tu....kalo merajuk dia akan lari sikit pastu menerap pastu dia hempuk tapak tgn dia kat lantai, ala2 marah lah kot,pastu kalo Mai citer or kutuk sure paham n meragam....suka sgt pi jln2, kalo Mama or Papa ada sure ajak jln...aritu Cu dtg umah pon dia nak ikot blk sbb Pah Cu pakai tudung n naik keta, kalo kami yg ke umah Pah Cu jgn haraplah dia nak... ...rasanya itu jek kot...nanti ada Mama update lgk....apapun mmg sonoklah tgk development dia...I like....walopun kdg tak terlayan tp enjoy


Wednesday, 22-Aug-2007 17:20 Email | Share | | Bookmark
Sneak Previews-Ezra & Jannah's 1st B'day

 
 
 
View all 177 photos...
Sorry for the late entry...nak upload pics semua tapi tak sempat...so tunggu Friday kot...

-Ok dah upload semua, sape nak amiklah ek?


Edited by Papa Syasya-Zaimi


Edited by Papa Syasya-Zaimi







[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net