Happily Ever After...
Photobucket - Video and Image Hosting
By: mai n zaimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Thursday, 25-Oct-2007 03:36 Email | Share | | Bookmark
Raya at Perak & My Best Friend's Wedding-Nikah nite

kat umah Opah Ipoh
pegang bunny
naper gigit bunny tu?
View all 81 photos...
We arrived at Ipoh around 1.30am...jam here n there....huhuuu kesian Zaimi...Mama mmg x larat nak drive coz penat beraya kg Papa then shoot blk ke Ipoh...sowwy ek Papa sbb tetitun halfway tu...sampai Ipoh Syasya tak titun..sbb dia dah titun dlm keta...aiyorkhhhh...tp dia x merengek...mood dia baik...walopun tgh mlm2 tu, cuma nak tido kena temankan dia tgk cartoon lah, nasib umah Opah dah ada Astro...

The next day rehat, then ari Rabu kami blk ke Ulu Kenas, KK...cam biasa jumpa Onyang Syasya n Pah Nyah kat sane... mmg x sah kalo x ke kg...Syasya teruja tgk Ayam-dia sebut 'Anyam'...pastu kami mandi kat sungai batu...perghh sejuk gilors...Syasya memula takut pas tgk Papa dok nyelam..dia pon berenang, Mama pegang lah tp boley muka dia pon nak selamkan dlm air...cuma dia pantang ngan pasir, tak mo kijak pasir or even kat darat geli ngan pasir...sabor jeklah...pics pon tak amik masa mandi manda coz xde org nak jaga camera..so kami pon enjoy....Papa ngan Boboy mandi sampai takmo naik..jenoh kami tunggu then blk ke umah mkn nasi panas2..pergh...best tu..

Then ari Jumaat mlm, agenda yg ditunggu2, pernikahan kawan baikku, Arfah, dari zaman sekolah dulu...Mama n Papa pi dulu coz takut lama2 nanti Syasya cranky, tp masa sampai jek sana, Syasya dok jerit2 panggil Papa bila nampak n masa org nak nikahlah dia nak main turun naik tangga...huhuuu, alih2 Opah n Atok balik dulu coz dia dah meragam...masuk dlm keta aircond pasang terus titun, ngantuk lah tu.....Mama n Arfah mmg dari Form 3, berbestfriend sampai laaa ni, Mama kawin dulu pon dia yg jadik pengapit, dari sekolah kat Convent Ipoh, then mai masuk Uitm dia plak then pi UK..kami still baik...bila pikir2 balik Mai ni mmg banyak kwn baik but she's the most dearest to me....we went through ups n downs..dulu nakal pon sesama... I love her and I'm happy that finally she met her other half....coincidentally....dia pon kawin ngan orang Johor...cam janji plak...

"Arfah, Mai doakan semoga perkahwinan Arfah & Fendi kekal abadi, may you live happily ever after.... just like the fairy tale .....finally, you met your Prince Charming....Fendi, please take great care of my dear Friend...." Pictures untuk Wedding Reception will be uploaded soon....utk wedding Arfah kami dah niat nak hadiahkan wedding pictures ni + album +cd...coz nak special touch dari kami...tak tau nak bagi adiah spesel apa kan...tp official photog adalah kwn hubby-Faiz, nanti dia dah upload boleylah war2kan fotopage dia....cantik gak pics dia..."shutterpix"....baru jek dia create










Quote:
Zizie:Yup Zz, like u said, they have a special place in our heart and I'm willing to do anything to make her happy....baju putih pink tu mmg Mai pon suker..pakkan jek kita dah kawin kan Zz?eheh
Echa: Kwn Mai tu lom ada apa2 lagik kot, majis belah lelaki pon blom lgk..ehhe....
Moon:Thanks Moon, baju Syasya tu kain dia last year dah beli tp x smpt tempah..ni Macik mai jahitkan tu yg sempat...Mai makeup biasa jek Moon, seri Raya kot...jam tu tgklah jeklah Moon..eheh Mai nak beli x mampu...
Filla: baju aku tu baju lama masa Abg Zaimi kawin kat JBlah filla...mlm tu aku x jdk pengapit..xde sanding2....cantikkan baju putih pink tu? aku pon suker, rezeki Arfah coz kebetulan baju dlm mag tu Che Wan punyer so Arfah dpt jd d first to wear it, Syasya cam Kasih lah ek? x ley pijak pasir..ehhe


Saturday, 13-Oct-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Beraya di JB-Papa's Hometown

mlm sblm raya
takbir bersama ahli keluarga
 
View all 103 photos...
This time around terpaksa break the usual procedure...patutnyer beraya di Ipoh thn ni...tp disbbkan my bestfriend's wedding jatuh pada Sabtu minggu raya pertama kat Ipoh kami tukarlah plan....kesian Mak n Abah Ipoh yg berharap dpt beraya ngan cucu thn ni..tp dorang paham n kami pon dah blk bulan puasa coz nak mengubat kerinduan Atok n Opah....may be 2 thn beturut yg akan dtg kat Ipoh...huhuuuu tapi JB tetap balik gak

Raya thn ni kami pilih tema kaler oren...eheh last year biru....thn ni Syasya ada 5 pasang baju kurung tp semua Pah Nyah dia yg jahit, mmg Pah Nyah berhajat nak jahit baju utk Syasya,maklumlah masa pas pantang dulu Pah Nyah yg jaga dia...memula Pah Nyah jahit 3 pasang dah nak dkt raya tambah lg 2...mmg rasa terharu sbb Pah Nyah ni dulu mmg tailor tp sbb kena stroke sblh tgn 'numb', but even with one hand she managed to prep the baju kurung for her beloved cucu...my Mom pulak Opah Syasya jahitkan manik2 kat 2 baju kurung Syasya sabor jeklah meriah betul baju anak Mama thn nie....mcm2 kaler ada, siap tukar 2 pasang masa raya pertama....bertuah ada Opah2 yg sayangkan Syasya.....o/b of Syasya, Mama nak ucapkan thanks to Opah n Pah Nyah.....mmmuahs...

Raya ke 3 kami beraya ke Muar, Ayer Itam n etc....then terus balik ke Perak...huhuuu jauh perjalanan tu...Alhamdulillah slmt sampai walopun penat....








Thursday, 11-Oct-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Buka Poser & Shopping 4 Syasya-Mix Entry

tgh main2
apa yg teruja tu?
alahai sweetnyer...
View all 60 photos...
Allo Everybody...Happy Hari Raya...nampak gayernyer Mai lah yg plg lmbt upload....org dah upload gambo raya kita dok tekedek2 nak upload gambo bebuka....this time 2-3 kali jek berbuka di luar....ni yg kat Kunang2...yg kat Pizza Hut lom upload....time tu bwk camera Mama yg prob tuh,so gambo tak byk-tetiba terang benderang...so kat sini ada mix 2-3 event yg tertangguh....

Shopping utk Syasya tu tak byk...ala kadar org kata sepasang kasut raya, skirt jeans satu n few socks....baju beli sikit2 jek sbb stock yg tak pakai byk lgk plus b'day gift dia aritu...kasut sbb kasut lama dia dah sakit...huhu...kalo sakit bahasa dia pakai "baik, baik"....apa yg baik? rupanya kaki dia sakit..huhuuu sorry yerk Syasya sandle tu sakit ....nanti kami carik sandle basahan yg lain....raya ni Papa x bg Mama shopping dress lagi..huhuuu ikutkan gatal tgn tgk dress cantik2 tgh sale....k enjoy d pics...






Thursday, 11-Oct-2007 04:04 Email | Share | | Bookmark
SALAM AIDILFITRI BUAT SEMUA!

Raya tahun lepas...

Kengkawan semua....di kesempatan ini, Mai, Zaimi & Syasya Arina ingin memohon ampun dan maaf jika ada terkasar bahasa, tersilap dari segi percakapan mahupun perbuatan, halalkan makan dan minum...Tahun ni Syasya & Co akan beraya di JB dahulu then ke Ipoh...so kami akan kembali bekerja pd 22hb Okt....lama kan cuti?ehehh sekali sekala balik kan musti lah nak melepas rindu...

Buat yang balik kampung beraya, have a safe journey and drive carefully.... Doakan kami juga selamat pergi dan balik dari kampung yer!

p/s: kaler font ni, hint theme color kami thn ni, special thanks to hubby for this cute card gitu!


Tuesday, 2-Oct-2007 20:14 Email | Share | | Bookmark
Berbuka Puasa di Muara Ikan Bakar-Klang

dah nak senja...
di booking oleh Tok Su Syasya
 
View all 40 photos...
Kalini Cu ajak berbuka kat Muara Ikan Bakar Klang...selalu kalo Cu yg ajak jarang kami tolak, walo sesibuk mana pon kami...family come first....mmg puasa tahun ni mmg selalu berbuka kat rumah, satu sbb Mama yg sibuk ngan thesis....dan faktor2 lain yg x mengizinkan..tp kami still accept a few invitation....tanak pulak jadik kera sumbang n naik tension plak....

My darling Syasya skrg ni dah byk akal....dia dah 1 thn 5 bln, 1 minggu dah 2 hari.....rasa terhibur ngan aksi2 dia yg kelakar, manja usah ckplah.....nampak dia cepat pick-up...skrg ni kalo dia nak buat sesuatu yg Mama x suka dia akan pandang Mama pastu dia akan ckp...."No, no..no...." siap aksi tangan....dia tau Mama dia x suka...tp dia akan still buat n siap ckp apa yg kita bakal nak ckp..tp dia buat gak.....huhuuuu nak tergelak pon ada..geram pon ada...skrg ni dah tak takut sgt strangers....emm mulut dia mmg selalu sebut "Mama, Papa! " ...kalo Papa kuar pintu pi keje ke sure nangis nak itut....kalo nampak Mama...dia akan ulang2 panggil "Mama...", emm masa dia panggil tu mmg rasa alahai..cairlah Mama, dik oi.....ehehhe kdg2 kuar gak..."bebik..or .bik".....emm bila tgk frame ada pic Mama or Papa, or tgk FP dlm PC dia akan tunjuk "Mama, Papa....." tp bila tunjuk muka dia akan panggil "Baby..." bila kita explain itu Syasya...muka dia cam x cayer jerks... bila tanya nak "Baby" tak? "Nak...nak"...aiyork....tunggu lah dulu ek sbb Mama kena grad dulu....

Last week kami blk ipoh sbb thn ni raya JB dulu so bg mengubat rasa rindu Atok n Opah kami blk last week, Atok n NenekJ B pun dah turun masa awal puasa dulu....masa blk Ipoh, dia ok jek ngan semua......dulu kalo Atok n Opah Ipoh dia takut sikit sbb jarang jumpa tp aritu blk Ipoh...dia nak ngan semua....siap ckp "Tok...Pah"....dia selalu ckp opposite apa yg kita ckp pon ada, bila kita sebut "Tok" dia sebut "Pah", bila kita sebut "Pah", dia sebut "Tok" so dia taulah combination dua nih...."Nenek" pon dia pandai ckp......ada skali tu dia nampak Atok bangun tetiba dia pon nangis...emmm rupanya nak kat Atok...mlm tu siap Atok yg tidokan, Atok Ipoh ni sayang kat Cucu tp maklumlah Cucu sulung...x gheti sgt...eheheh rasa kelakar pon ada....maklumlah Atok tidokan Syasya pegang dahi Syasya,cam urut2..pastu suh Syasya pejam mata..tido..tido....huhuuu yg peliknya mmg Syasya terlena.....padahal sblm tu Mama n Papa tepuk2 dia tak mo tido gaks....huhuuuu....ngan Pak Ngah ngan Aizat pon dia suka....pantang ajak kuar tgk kucing....eheh dia mesti nak itut.....dia suka kucing..."Miowwwww, Cat"..., siap pegang2 lgk..tak takut....emm ada skali tu Mama pakai baju ada gambo koala..dia tunjuk2 ckp Cat....sabor jelah....byk gaklah vocab dia....kalo air tumpah, dia ckp "tumpah....licin"...pastu kalo nampak kapal terbang..dia ckp "plin"...huhuu itu bibik ajor..."aeroplin...." sabor jeklah...aeroplane lahh bibik oi...eheh tapi boley lah...dah nak dekat dah tu...kalo Bibik tanya, Mama Papa keje, Syasya sama saper?...Syasya jawab.."Bibik!" aiyorkhhhh.....tp takper kalo Mama blk keje sure dia terkam Mama gak, favorite word dia lagik "kacang"........ada satu ari tu Syasya main bedak Mama kot...pastu Mama ckplah "Wah, wah,wah....!"....dia pon ajuk balik...huhuuuu masa tu Papa pon ada...kami bantai gelak, dia pandai ajuk dah sekarang.....ada sekali tu dia nyanyi2.."kot,kot,kot"...pelik gak...tp dia dok cucuk jari kat tapak tangan dia...teringat Mama lagu yg Mama selalu nyanyi.."ton,ton dukut, dukut dlm cupak,dtg tikut mondok..seluk ketiak Syasya...tu geletek2 ketiak dia..huhuuuu ghuper2 dia nyanyi lagu tu gak..kalo lagu Barney..I love u...dia akan ckp "I..ya....u...."..... nak senaraikan semua x larat, yg pasti mmg dia dah byk akal....gigi pon byk dah kuar, gigi geraham atas bwh pon dah kuar...kami terkesima ngan development dia.....(ikut bahasa Zz).... Syasya ni mmg buah hati pengarang jantung Mama n Papa....saaa..yannnnggggggggg sgt kat dia tau....MMMMMMuahhhhh!!!!!


Syasya's expressions...

Sunset View....cantik....



[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net